Pimiento-osteburgere
Lær hvordan du lager deilige pimiento cheeseburgers med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommergrilling og helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 liten hvit løk, revet
- 225 gram skarp Cheddarost, revet
- 115 gram mild Cheddarost, revet
- 1/2 kopp godt mayonnaise (jeg foretrekker Dukes eller JFG®)
- Én 2-grams glass med hakkede pimientos, drenert
- Nykvernet svart pepper
- 900 gram 80 % magert kjøttdeig av storfe, eller 680 gram 80 % magert kjøttdeig pluss 225 gram 90 % magert kjøttdeig av storfe
- Kosher-salt
- 6 hamburgerbrød, helst med løksmak
- Sylteagurk- og jalapeñoskiver
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle blander du sammen løk, begge oster, majones og pimientos. Hvis du trenger mer majones for å gjøre det kremete, tilsett litt om gangen. Kvern rikelige mengder svart pepper og rør det inn i oste-blandingen.
- 2Del det kjøttdeigen (storfe) i 6 like store porsjoner og form dem til burgere ca. 2 cm tykke. Husk å lage en liten fordypning i midten av hver burger. Krydre begge sider av burgerne rikelig med salt og pepper.
- 3Smør grillristene med olje. Forvarm grillen ved å sette alle brennere på maks og lukke lokket i 10 til 12 minutter.
- 4Legg burgerne på grillen og senk varmen til middels. Grill i omtrent 5 minutter. Vend burgerne og fortsett grilling til de har ønsket stekegrad, ca. 4 minutter for medium, 6 minutter for medium-well.
- 5I de siste 2 minuttene av koketiden, legg på hamburgerbrødene med snittsiden ned. I det siste minuttet før du tar burgerne av grillen, legg en generøs skje pimientos-ost på hver burger. Ta brødene av grillen, plasser dem på et fat, legg en burger på hver bunbunn, tilsett sylteagurkjilapenos oppå pimientos-osten, og server.

