Kefir- og pastinakkmos med poteter

Kefir- og pastinakkmos med poteter

Lær å lage en kremet og smakfull buttermilk pastinakkmos med poteter. Perfekt som tilbehør til hovedretten din. Enkelt, raskt og sunt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 gyldne poteter, skrellet og delt i fire
  • 1 pund pastinakk, skrellet og kuttet i tomme biter
  • 1/3 kopp kremfløte
  • 1/4 kopp kulturmelk
  • 2 spiseskjeer usaltet smør (helst med høyt fettinnhold)
  • 1/2 spiseskje havsalt
  • 1/4 spiseskje hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Kok potetene og pastinakken i saltet kokende vann til de er gjennomkokte, men ikke faller fra hverandre. Sil av vannet, og overfør dem til en stor bolle. I mellomtiden varmer du opp smør, fløte og kulturmelk i en ikke-reaktiv kasserolle. Tilsett fløteblandingen og salt og pepper i potetene. Hvis du bruker en stavmikser, kjør på lav hastighet og mos potetene og pastinakken til de er jevne og godt blandet. Ønsker du, kan du kjøre blandingen gjennom en food mill for å fjerne eventuelle klumper. Server umiddelbart.