
Klassisk Caesarsalat
Lær hvordan du lager en deilig klassisk cæsarsalat med sprø salat, kremet dressing og sprøstekt kylling. Perfekt for en enkel og smakfull forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 til 5 ansjoser pakket i olje, drenert
- 3 ss usaltet smør
- 2 fedd hvitløk, revet
- 1/3 baguette, skåret i terninger på 2 cm
- 2 ss hakket fersk persille
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 stort egg, romtemperert
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ½ ts Worcestershire-saus
- 1 ts fersk sitronjuice
- 1 ts sennepspulver
- ½ kopp ekstra virgin olivenolje
- 2 hoder romainesalat, hakket
- ½ kopp revet Parmesanost (ca. 50 g)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Bløtlegg ansjosene i en bolle med vann i 5 minutter. Sil av vannet og tørk dem forsiktig, deretter finhakk og mos dem til en pasta; sett til side.
- 2Lag krutongene: Bland smøret med hvitløken i en liten kjele over middels lav varme; kok, rør av og til, i 5 minutter. Fjern fra varmen og hell over i en middels stor bolle. Tilsett brødterningene og persillen, og vend godt; smak til med salt og pepper. Fordel brødet i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett og stek til det er gyllent og sprøtt, ca. 10 minutter; la det avkjøle.
- 3I mellomtiden lager du dressingen: Kok opp en liten kjele med vann. Senk forsiktig egget ned i vannet, og fjern deretter kjelen umiddelbart fra varmen og la egget stå i 5 minutter. Sil av vannet og skyll egget i kaldt vann; knekk det i en stor bolle. Visp inn ansjos-pastaen, eddiken, Worcestershire-sausen, sitronsaften og sennepspulveret til en jevn blanding. Visp inn olivenoljen i en jevn, langsom strøm til dressingen er emulsifisert; smak til med salt og pepper.
- 4Tilsett salaten, krutongene og omtrent en tredjedel av parmesanen i bollen med dressingen, og vend forsiktig. Fordel salaten på tallerkener og dryss over resten av parmesanen.
- 5Fotograf: Johnny Miller




