Klassisk Caesarsalat

Klassisk Caesarsalat

Lær hvordan du lager en deilig klassisk cæsarsalat med sprø salat, kremet dressing og sprøstekt kylling. Perfekt for en enkel og smakfull forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 til 5 ansjoser pakket i olje, drenert
  • 3 ss usaltet smør
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 1/3 baguette, skåret i terninger på 2 cm
  • 2 ss hakket fersk persille
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1 stort egg, romtemperert
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ½ ts Worcestershire-saus
  • 1 ts fersk sitronjuice
  • 1 ts sennepspulver
  • ½ kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2 hoder romainesalat, hakket
  • ½ kopp revet Parmesanost (ca. 50 g)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Bløtlegg ansjosene i en bolle med vann i 5 minutter. Sil av vannet og tørk dem forsiktig, deretter finhakk og mos dem til en pasta; sett til side.
  2. 2Lag krutongene: Bland smøret med hvitløken i en liten kjele over middels lav varme; kok, rør av og til, i 5 minutter. Fjern fra varmen og hell over i en middels stor bolle. Tilsett brødterningene og persillen, og vend godt; smak til med salt og pepper. Fordel brødet i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett og stek til det er gyllent og sprøtt, ca. 10 minutter; la det avkjøle.
  3. 3I mellomtiden lager du dressingen: Kok opp en liten kjele med vann. Senk forsiktig egget ned i vannet, og fjern deretter kjelen umiddelbart fra varmen og la egget stå i 5 minutter. Sil av vannet og skyll egget i kaldt vann; knekk det i en stor bolle. Visp inn ansjos-pastaen, eddiken, Worcestershire-sausen, sitronsaften og sennepspulveret til en jevn blanding. Visp inn olivenoljen i en jevn, langsom strøm til dressingen er emulsifisert; smak til med salt og pepper.
  4. 4Tilsett salaten, krutongene og omtrent en tredjedel av parmesanen i bollen med dressingen, og vend forsiktig. Fordel salaten på tallerkener og dryss over resten av parmesanen.
  5. 5Fotograf: Johnny Miller