
Ginger-Maple biff med Napa-kål og grillede løk
oppskrift på smakfull steak marinert med ingefær- og lønnesirup, servert med napa kål og grillede løk for en deilig hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp redusert-salt soyasaus
- 1/3 kopp rent lønnesirup
- 1/4 kopp sitronsaft
- 2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
- 1 spiseskje sesamolje
- 1 1/2 teskjeer finhakket fersk hvitløk
- 1 1/2 teskjeer chilihvitløkspaste
- 2 (280 gram) benfrie storfe-ytterlårbiffer (stripsteaks), kuttet 2,5 cm tykke
- 1/4 teskje pepper
- 1 stor rød løk, skåret i 1,5 cm tykke skiver
- 4 kopper tynnsnittet napa-kål
Fremgangsmåte
- 1Visp marinadeingrediensene i en middels stor bolle. Legg storfe-steakene og 1/2 kopp marinade i en matvaresikker plastpose; vend på steakene slik at de dekkes. Lukk posen godt og la dem marinere i kjøleskapet i 15 minutter til 2 timer. Dekk til og oppbevar resten av marinaden i kjøleskapet til dressing.
- 2Forvarm kullgrillen til middels varme.
- 3Ta steakene ut av marinaden; kast marinaden. Krydre steakene med pepper. Plasser steakene i midten av grillen over middels varme, på glør dekket av aske; ordne løk rundt steakene.
- 4Grill steakene uten lokk i 15 til 18 minutter for medium-rare til medium, vend av og til. Grill løken i 15 til 20 minutter eller til den er mør, vend av og til.
- 5Skjær steakene i skiver. Del løkskivene i fire. Bland kål, løk og 2 spiseskjeer av den reserverte dressingen i en stor bolle. Legg storfe på kålblandingen. Drypp med noe av dressingen. Server resten av dressingen ved siden av.