
Rekealuminium
Lær hvordan du lager alambre de camarones, en deilig rett med reker, perfekt for en smakfull forrett eller kveldsmat. En rask og enkel oppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 fedd hvitløk, knust
- 2. 1 spiseskje olivenolje
- 3. 2 teskjeer fersk limejuice
- 4. 1 teskje Worcestershire-saus
- 5. 1 teskje tørket oregano
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 8. 8 bambusspyd, 25 cm lange, bløtlagt i vann i 30 minutter
- 9. 24 store reker (ca. 450 g), skrelte og renset
- 10. 1 liten rød løk
- 11. 16 serranoskiver
- 12. 24 cherrytomater
Fremgangsmåte
- 1I en blender eller mini food processor, kjør alle marinadeingredienser til en jevn masse. Vend reker med marinaden i en bolle slik at de blir godt dekket. La det stå i minst 10 minutter, eller opptil 2 timer. Skjær løk i 8 båter, og del hver båt i tre på langs. Tre en chili på hver spyd. (Hvis du bruker metallspyd, husk å spraye dem først med en vegetabilsk oljespray slik at reker og grønnsaker ikke setter seg fast.) Legg én reke, en løkbit og en cherrytomat på hvert spyd; gjenta to ganger. Avslutt hvert spyd med en annen chili. Krydre spyd med salt. Varm opp en støpejern-grillpanne eller en elektrisk eller gassgrill på høy varme. Kok spydene, dekket, og snu én gang, til rekene er gjennomkokte og løken er lett forkullet og akkurat mør, omtrent 5 minutter per side. (Du kan også bruke kullgrill, men rekene vil koke raskere.) Server med >epi:recipeLink id="335501"> Pico de Gallo Amarillo.
- 2Kalorier: 176 per 2 spyd
- 3Fett: 3,5 g (0,8 g mettet)
- 4Karbohydrater: 7 g
- 5Fiber: 1,4 g
- 6Protein: 23,9 g