Jordbær- og appelsinmousser
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull jordbær og appelsin fool, perfekt for varme sommerdager. Enkel å lage og perfekt som dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kurv med ferske jordbær på 12 unser, renset og grovhakket
- 3/4 kopp kald piskefløte
- 1/3 kopp naturell yoghurt (ikke bruk lett- eller fettfri yoghurt)
- 5 spiseskjeer sukker
- 3 spiseskjeer fersk appelsinjuice
- 1 teskje revet appelsinskall
- 2 teskjeer Cointreau eller annen appelsinlikør (valgfritt)
- Ytterligere jordbær delt i to
Fremgangsmåte
- 1Legg hakkede jordbær i en middels stor bolle. Mos dem grovt med en gaffel. Sett til avrenning i en sil og la stå i 15 minutter. Pisk krem i en stor bolle til stive topper. Vend forsiktig inn yoghurt, sukker, appelsinjuice og skall. Vend inn Cointreau, hvis ønskelig. Vend forsiktig inn jordbærene. Fordel i 4 vinglass eller coupeglass. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.)
- 2Legg hakkede jordbær i en middels stor bolle. Mos dem grovt med en gaffel. Sett til avrenning i en sil og la stå i 15 minutter.
- 3Pisk krem i en stor bolle til stive topper. Vend forsiktig inn yoghurt, sukker, appelsinjuice og skall. Vend inn Cointreau, hvis ønskelig. Vend forsiktig inn jordbærene. Fordel i 4 vinglass eller coupeglass. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.)
- 4Pynt fools med ekstra halverte jordbær og server.
- 5Pynt fools med ekstra halverte jordbær og server.



