Jordbær- og appelsinmousser

Jordbær- og appelsinmousser

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull jordbær og appelsin fool, perfekt for varme sommerdager. Enkel å lage og perfekt som dessert.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kurv med ferske jordbær på 12 unser, renset og grovhakket
  • 3/4 kopp kald piskefløte
  • 1/3 kopp naturell yoghurt (ikke bruk lett- eller fettfri yoghurt)
  • 5 spiseskjeer sukker
  • 3 spiseskjeer fersk appelsinjuice
  • 1 teskje revet appelsinskall
  • 2 teskjeer Cointreau eller annen appelsinlikør (valgfritt)
  • Ytterligere jordbær delt i to

Fremgangsmåte

  1. 1Legg hakkede jordbær i en middels stor bolle. Mos dem grovt med en gaffel. Sett til avrenning i en sil og la stå i 15 minutter. Pisk krem i en stor bolle til stive topper. Vend forsiktig inn yoghurt, sukker, appelsinjuice og skall. Vend inn Cointreau, hvis ønskelig. Vend forsiktig inn jordbærene. Fordel i 4 vinglass eller coupeglass. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.)
  2. 2Legg hakkede jordbær i en middels stor bolle. Mos dem grovt med en gaffel. Sett til avrenning i en sil og la stå i 15 minutter.
  3. 3Pisk krem i en stor bolle til stive topper. Vend forsiktig inn yoghurt, sukker, appelsinjuice og skall. Vend inn Cointreau, hvis ønskelig. Vend forsiktig inn jordbærene. Fordel i 4 vinglass eller coupeglass. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.)
  4. 4Pynt fools med ekstra halverte jordbær og server.
  5. 5Pynt fools med ekstra halverte jordbær og server.