Rabarbra- og fennikelsin-cocktail
Lær hvordan du lager en forfriskende rhubarb-fennel gin cocktail. En enkel oppskrift for sommerdager eller helgefeiring. Perfekt for drink-entusiaster!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1/4 fennikelfrø, utrimmet, grovhakket
- 1 (375 ml) flaske tørr vermut (helst Dolin)
- 1 stor rabarbrastilk, tynne skiver, pluss mer, skåret i tynne skiver til servering
- 1/2 kopp sukker
- 3/4 kopp ferskpresset sitronjuice
- 3/4 kopp gin (helst Fords)
Fremgangsmåte
- 1Bland fennel og vermut i en glassbeholder (bruk tomflasken til vermut). Dekk til og la det stå i kjøleskapet i 2 dager. Sil gjennom en finmasket sikt tilbake i flasken. Kok opp rabarbra, sukker og 1/2 kopp vann i en liten kjele over middels varme, og la det småkoke til blandingen er rosa og litt sirupaktig, ca. 14–16 minutter. La det avkjøle, overfør deretter til en blender og kjør til en glatt puré (du skal ha omtrent 1/2 kopp rabarbrapuré). Bland 340 g fennel-infusert vermut, rabarbrapuré, sitronsaft, gin og 2 kopper is i en stor mugge. Rør til det er kaldt. Hell cocktailen i gamle-stil-glass fylt med is og pynt med shavet rabarbra.
- 2Bland fennel og vermut i en glassbeholder (bruk tomflasken til vermut). Dekk til og la det stå i kjøleskapet i 2 dager. Sil gjennom en finmasket sikt tilbake i flasken.
- 3Kok opp rabarbra, sukker og 1/2 kopp vann i en liten kjele over middels varme, og la det småkoke til blandingen er rosa og litt sirupaktig, ca. 14–16 minutter. La det avkjøle, overfør deretter til en blender og kjør til en glatt puré (du skal ha omtrent 1/2 kopp rabarbrapuré).
- 4Bland 340 g fennel-infusert vermut, rabarbrapuré, sitronsaft, gin og 2 kopper is i en stor mugge. Rør til det er kaldt. Hell cocktailen i gamle-stil-glass fylt med is og pynt med shavet rabarbra.
- 5Forberedelse: Vermut kan infuseres og rabarbrapuré kan lages én uke i forveien; oppbevar dem dekket og separat i kjøleskapet.
- 6Vermut kan infuseres og rabarbrapuré kan lages én uke i forveien; oppbevar dem dekket og separat i kjøleskapet.

