Asparges med valnøtt- og gressløkvinaigrette
Lær hvordan du lager en smakfull asparagus with walnut-chive vinaigrette, perfekt som forrett. En enkel og sunn oppskrift for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 pund asparges, trimmed og skrelt
- 2 spiseskjeer sherryeddik*
- 1/2 teskje sukker
- 2 spiseskjeer valnøttolje*
- 1/4 kopp olivenolje
- 1/4 kopp fersk gressløk i tynne skiver
- grovt salt etter smak
- *finnes på spesialbutikker og i noen supermarkeder
Fremgangsmåte
- 1Kok aspargesen i en stor, dyp panne med kokende, saltet vann i 3 til 7 minutter, eller til stilkene er møre, men ikke limpete. Sil av vannet godt, og ha aspargesen tilbake i pannen. I en bolle visp sammen eddik, sukker, olje, gressløk, salt og pepper etter smak. Hell dressingen over aspargesen, rist pannen forsiktig for å dekke aspargesen med dressingen, og strø over grovt salt.
- 2Kok aspargesen i en stor, dyp panne med kokende, saltet vann i 3 til 7 minutter, eller til stilkene er møre, men ikke limpete. Sil av vannet godt, og ha aspargesen tilbake i pannen. I en bolle visp sammen eddik, sukker, olje, gressløk, salt og pepper etter smak. Hell dressingen over aspargesen, rist pannen forsiktig for å dekke aspargesen med dressingen, og strø over grovt salt.




