
Kremet cheddarpolenta med ferske urter
Lær hvordan du lager en kremet cheddar polenta med friske urter. Enkel oppskrift perfekt som forrett eller sidesrett for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp helmelk
- 2. Kosher salt
- 3. 1 kopp maisgryn (1/2 kopp mediumkornet, 1/2 kopp finmalt)
- 4. 3 spiseskjeer smør
- 5. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 6. 1 kopp revet skarp hvit Cheddar
- 7. Nykvernet svart pepper
- 8. Finsnittede, ferske urter etter eget valg, som timian og rosmarin, til topping
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp 2 kopper vann, melken og en veldig stor klype salt i en middels stor kjele. Skru ned varmen slik at væsken småkoker, og tilsett maismelet i en jevn og rolig strøm, mens du visper konstant for å unngå klumper. La polentaen småkoke på lav varme, og rør av og til i 15 minutter; hvis blandingen blir for tykk, tilsett vann litt etter litt, 1/2 kopp om gangen.
- 22. Ta kjelen av varmen, rør inn smør og olivenolje, og deretter revet cheddarost. Krydre med kosher-salt og nykvernet svart pepper.
- 33. Server umiddelbart i små kopper, toppet med hakkede urter.


