Hawaiisk ananas-kake med snudd opp ned

Hawaiisk ananas-kake med snudd opp ned

Lær å lage en deilig hawaiian pineapple upside down cake med saftig ananas og karamellisert sukker. Perfekt for sommerens kaker!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp smør, smeltet
  • 2. 1 1/2 kopper brunt sukker
  • 3. 8 hermetiske skivede ananasringer (tøm av væsken og sett den til side)
  • 4. 1/2 kopp hakkede macadamianøtter
  • 5. 1/2 kopp flaket kokos, delt
  • 6. 2 hermetiske skivede ananasringer, hakket
  • 7. 12 maraschino-kirsebær
  • 8. 1/2 kopp av den reserverte ananasjuicen
  • 9. 1/2 kopp kokosvann
  • 10. 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 11. 3 egg
  • 12. 1 moden banan, most
  • 13. 1 (18,25 ounces) pakke hvit kakeblanding

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. Hell det smeltede smøret i en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form.
  3. 33. Strø det brune sukkeret jevnt over smøret.
  4. 44. Arranger 8 ananasringer i to rekker i ildfastformen.
  5. 55. Strø macadamianøtter, halvparten av den flakede kokosnøtten, og 2 hakkede ananasskiver mellom radene av ananasringer.
  6. 66. Plasser en maraschino-kirsebær i hver ananasring, og strø resten av kirsebærene over kokosblandingen. Sett ildfastformen til side.
  7. 77. Visp sammen ananasjuice, kokosvann, vegetabilsk olje og egg i en stor bolle. Rør inn most banan, gul kakeblanding, og resten av den flakede kokosnøtten til det er godt blandet.
  8. 88. Hell forsiktig røren i den forberedte formen.
  9. 99. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne kommer ut ren, ca. 45 minutter. Avkjøl i formen i 10 minutter, og bruk deretter en skarp kniv til å løsne kaken fra kanten av formen.
  10. 1010. Dekk kakeformen med et stort serveringsfat, og snu den opp ned slik at kaken faller ut av formen og ligger på fatet med ananasringene synlige.