Hawaiisk ananas-kake med snudd opp ned
Lær å lage en deilig hawaiian pineapple upside down cake med saftig ananas og karamellisert sukker. Perfekt for sommerens kaker!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp smør, smeltet
- 2. 1 1/2 kopper brunt sukker
- 3. 8 hermetiske skivede ananasringer (tøm av væsken og sett den til side)
- 4. 1/2 kopp hakkede macadamianøtter
- 5. 1/2 kopp flaket kokos, delt
- 6. 2 hermetiske skivede ananasringer, hakket
- 7. 12 maraschino-kirsebær
- 8. 1/2 kopp av den reserverte ananasjuicen
- 9. 1/2 kopp kokosvann
- 10. 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 11. 3 egg
- 12. 1 moden banan, most
- 13. 1 (18,25 ounces) pakke hvit kakeblanding
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 22. Hell det smeltede smøret i en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form.
- 33. Strø det brune sukkeret jevnt over smøret.
- 44. Arranger 8 ananasringer i to rekker i ildfastformen.
- 55. Strø macadamianøtter, halvparten av den flakede kokosnøtten, og 2 hakkede ananasskiver mellom radene av ananasringer.
- 66. Plasser en maraschino-kirsebær i hver ananasring, og strø resten av kirsebærene over kokosblandingen. Sett ildfastformen til side.
- 77. Visp sammen ananasjuice, kokosvann, vegetabilsk olje og egg i en stor bolle. Rør inn most banan, gul kakeblanding, og resten av den flakede kokosnøtten til det er godt blandet.
- 88. Hell forsiktig røren i den forberedte formen.
- 99. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne kommer ut ren, ca. 45 minutter. Avkjøl i formen i 10 minutter, og bruk deretter en skarp kniv til å løsne kaken fra kanten av formen.
- 1010. Dekk kakeformen med et stort serveringsfat, og snu den opp ned slik at kaken faller ut av formen og ligger på fatet med ananasringene synlige.

