
Hvit vaniljekake med balsamico-frasbær og mascarponekrem
oppskrift på en delikat hvit vaniljekake fylt med balsamico-marinerte jordbær og kremet mascarpone, perfekt for spesielle anledninger og sommerlig nytelse
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Smørefri spray
- 5 kopper allsidig mel
- 4 kopper kake-mel
- 4 teskjeer bakepulver
- 2 teskjeer natron
- 2 teskjeer fint salt
- 16 store eggehviter, lett pisket
- 4 kopper rømme
- 2 kopper melk
- 6 spiseskjeer klar vaniljeekstrakt
- Frø fra 2 vaniljestenger
- 450 gram usaltet smør, myknet
- 5 1/3 kopper sukker
- 450 gram friske jordbær
- 1/2 kopp sukker
- 1/3 kopp balsamicoeddik
- 2 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice
- 1 kopp mascarponeost, romtemperert
- 2 kopper kremfløte
- 1/2 kopp melis
- 1 spiseskje klar vaniljeekstrakt
- 450 gram usaltet smør, myknet
- 2 kopper fettfett (shortening)
- 2 pund melis, siktet
- 4 teskjeer klar vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: bakepapir; tre 20 cm runde kakeformer
- 2Forvarm ovnen til 160°C. Spray tre 20 cm runde former med non-stick spray og kle dem med bakepapir. Spray også papiret.
- 3Sikt sammen hvetemel, kakehvetemel, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Visp eggehvitene, rømme, melk, vanilje og vaniljebønneskrap i en annen stor bolle.
- 4Pisk smør og sukker med en flatpisker til det er lyst og luftig. Veksle mellom å piske inn melblandingen og eggeblandingen, og tilsett melblandingen i tre omganger og eggeblandingen i to, start og avslutt med mel.
- 5Fyll hver kakeform med 2 ½ kopp røre og stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 40 minutter. La kakene avkjøle i formene i 15 minutter, før de snus ut på en avkjølingsrist for å avkjøle helt.
- 6Til fyllet: Ha jordbær, sukker, balsamicoeddik og sitronsaft i en middels kjele over middels varme. La det småkoke til det reduseres til en sirupaktig konsistens, ca. 30 minutter.
- 7La det avkjøle helt.
- 8Pisk mascarpone i en middels bolle til det er glatt. Pisk kremfløten til den er lys og luftig i en annen bolle; rett før den er ferdig, vend inn melis og vaniljeekstrakt. Vend inn jordbærblandingen.
- 9Til glasuren: Pisk smør og fettstoff til det er lyst og luftig, og pisk deretter inn melis og vaniljeekstrakt.
- 10For å montere kaken: Legg et lag med kake på et kakefat eller brett. Smør halvparten av fyllet på toppen. Gjenta med et annet kakebunnlag. Dekorer kaken med smørkrem og server.

