Hvit vaniljekake med balsamico-frasbær og mascarponekrem

Hvit vaniljekake med balsamico-frasbær og mascarponekrem

oppskrift på en delikat hvit vaniljekake fylt med balsamico-marinerte jordbær og kremet mascarpone, perfekt for spesielle anledninger og sommerlig nytelse

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Smørefri spray
  • 5 kopper allsidig mel
  • 4 kopper kake-mel
  • 4 teskjeer bakepulver
  • 2 teskjeer natron
  • 2 teskjeer fint salt
  • 16 store eggehviter, lett pisket
  • 4 kopper rømme
  • 2 kopper melk
  • 6 spiseskjeer klar vaniljeekstrakt
  • Frø fra 2 vaniljestenger
  • 450 gram usaltet smør, myknet
  • 5 1/3 kopper sukker
  • 450 gram friske jordbær
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/3 kopp balsamicoeddik
  • 2 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice
  • 1 kopp mascarponeost, romtemperert
  • 2 kopper kremfløte
  • 1/2 kopp melis
  • 1 spiseskje klar vaniljeekstrakt
  • 450 gram usaltet smør, myknet
  • 2 kopper fettfett (shortening)
  • 2 pund melis, siktet
  • 4 teskjeer klar vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: bakepapir; tre 20 cm runde kakeformer
  2. 2Forvarm ovnen til 160°C. Spray tre 20 cm runde former med non-stick spray og kle dem med bakepapir. Spray også papiret.
  3. 3Sikt sammen hvetemel, kakehvetemel, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Visp eggehvitene, rømme, melk, vanilje og vaniljebønneskrap i en annen stor bolle.
  4. 4Pisk smør og sukker med en flatpisker til det er lyst og luftig. Veksle mellom å piske inn melblandingen og eggeblandingen, og tilsett melblandingen i tre omganger og eggeblandingen i to, start og avslutt med mel.
  5. 5Fyll hver kakeform med 2 ½ kopp røre og stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 40 minutter. La kakene avkjøle i formene i 15 minutter, før de snus ut på en avkjølingsrist for å avkjøle helt.
  6. 6Til fyllet: Ha jordbær, sukker, balsamicoeddik og sitronsaft i en middels kjele over middels varme. La det småkoke til det reduseres til en sirupaktig konsistens, ca. 30 minutter.
  7. 7La det avkjøle helt.
  8. 8Pisk mascarpone i en middels bolle til det er glatt. Pisk kremfløten til den er lys og luftig i en annen bolle; rett før den er ferdig, vend inn melis og vaniljeekstrakt. Vend inn jordbærblandingen.
  9. 9Til glasuren: Pisk smør og fettstoff til det er lyst og luftig, og pisk deretter inn melis og vaniljeekstrakt.
  10. 10For å montere kaken: Legg et lag med kake på et kakefat eller brett. Smør halvparten av fyllet på toppen. Gjenta med et annet kakebunnlag. Dekorer kaken med smørkrem og server.