Fiskefileter med maisgrynsmelkrust

Fiskefileter med maisgrynsmelkrust

Lær hvordan du lager deilige fiskefileter med maismelkruste. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett. Enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp maisenna
  • 1 ss allsidig mel
  • 1 ts paprika
  • 1/2 ts chiliflak
  • 2 eggehviter, lett pisket
  • 4 fiskefileter (for eksempel sole eller flundre, ca. 140 g hver)
  • 2 ts maisolje
  • Sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 1Bland de fire første ingrediensene i en flat bolle. Ha eggehvitene i en annen flat bolle. Dypp hver fiskefilet i maismelblandingen, deretter i eggehvitene, og så igjen i maismelblandingen. Legg filetene på en tallerken; dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 10 minutter. Varm opp olje i en stor non-stick stekepanne. Legg i filetene og kok over middels høy varme i 2 til 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper etter smak. Server med sitronbåter.
  2. 2Bland de fire første ingrediensene i en flat bolle. Ha eggehvitene i en annen flat bolle. Dypp hver fiskefilet i maismelblandingen, deretter i eggehvitene, og så igjen i maismelblandingen. Legg filetene på en tallerken; dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 10 minutter. Varm opp olje i en stor non-stick stekepanne. Legg i filetene og kok over middels høy varme i 2 til 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper etter smak. Server med sitronbåter.