
Fullkorns pita-brød
Lær hvordan du lager sunne og smakfulle fullkorns pita brød hjemme. Enkel oppskrift for ferskt, mykt pita brød med fullkorn for sunnere kosthold.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 (1/4 unser) pakke tørrgjær (2 1/2 teskjeer)
- 1 teskje honning
- 1 1/4 kopper varmt vann (40–46°C)
- 2 kopper brødmel eller høygliaminert mel, pluss litt ekstra til utbaking
- 1 kopp sammalt hvete-mel
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 teskje salt
- Maisenna til å strø på bakepapirene
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 3Rør sammen gjær, honning og 1/2 kopp varmt vann i en stor bolle, la det stå til det skummer, ca. 5 minutter. (Hvis blandingen ikke skummer, kast den og start på nytt med ny gjær.) Mens gjærblandingen står, rør sammen melet i en annen bolle. Visp inn 1/2 kopp mel i gjærblandingen til den er jevn, dekk med plastfolie og la den stå i et trekkfritt rom ved romtemperatur til den er doblet i størrelse og bobler, ca. 45 minutter. Rør inn olje, salt, resten av 3/4 kopp varmt vann og resten av 2 1/2 kopper mel til en deig dannes. Vend deigen ut på en melet overflate og elt den, tilsett bare nok ekstra mel til å forhindre at den setter seg, til den er glatt og elastisk, 8 til 10 minutter. Form deigen til en ball og legg den i en stor, oljet bolle, vend den for å dekke den med olje. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i et trekkfritt rom ved romtemperatur til den er doblet i størrelse, ca. 1 time. Slå ned deigen og del den i 8 deler. Form hver del til en ball. Flatt ut én ball, og kjevle den ut til en 16-18 cm runding på en melet overflate med en melet kjevle. Overfør rundingen til ett av to bakepapirkledde stekebrett. Gjør 7 til i samme måte, og plasser dem på stekebrettene. Dekk løst pitaene med to rene kjøkkenhåndklær (ikke terryklut) og la dem hvile ved romtemperatur i 30 minutter. Sett ovnracket i den nederste tredjedelen av ovnen og fjern de andre rammene. Forvarm ovnen til 250°C (500°F). Overfør 4 pitaer, én om gangen, direkte på ovnracket. Stek til de er lett puffet og gyldne, ca. 2 minutter. Vend dem med tang og stek ett minutt til. Avkjøl pitaene på en avkjølingsrist i 2 minutter, og pakk dem deretter løst inn i et kjøkkenhåndkle for å holde dem varme. Stek de resterende 4 pitaene på samme måte. Server varme.

