Bløtlagt blåbær- og kokosgrøt med havre og bakst
oppskrift på en velsmakende soaked blueberry coconut oatmeal bake, perfekt for en sunn frokost eller helgemåltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 2 kopper havregryn av typen steel-cut
- 1/4 kopp naturell yoghurt
- 3 1/2 spiseskjeer bokhvete mel (valgfritt)
- vann til å dekke
- 1 kopp usøtet, finrevet kokosnøtt
- 3 egg
- 1/4 kopp smør, myknet
- 2 spiseskjeer lønnesirup (valgfritt)
- 1 spiseskje kanel, eller etter smak
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp blåbær
Fremgangsmåte
- 1Bland havregryn, yoghurt og bokhvetemel i en bolle; hell i nok vann til å dekke. Sett havregrøten i kjøleskapet, og la den stå i 8 til 24 timer.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør en 20x20 cm (8-tommers) ildfast form.
- 3Sil av vannet fra havregrøten og overfør den til en bolle. Tilsett kokos, egg, smør, lønnesirup, kanel, bakepulver, vaniljeekstrakt og salt, og bland godt. Vend inn blåbærene. Fordel blandingen i den forberedte formen.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til den er gjennomstekt, ca. 25 til 30 minutter.



