Krabbe og ovnsbakt rød paprika-strata

Krabbe og ovnsbakt rød paprika-strata

Lær hvordan du lager en smakfull krabbe og ovnsbakte røde paprika strata. Perfekt for en elegant frokost eller brunch med sjømat og grillede grønnsaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 6 store egg
  • 2 kopper fløteblanding (halv og halv)
  • 3 spiseskjeer smør
  • 1 kopp hakket løk
  • 1/2 kopp hakket selleri
  • 1 kopp hakkede, avdryppede ovnsbakte røde paprika fra glass
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 grønne løk, hakket
  • 2 spiseskjeer hakket frisk persille
  • 1 teskje hakket frisk timian
  • 450 gram fersk krabbekjøtt
  • 8 kopper 1-tommers brødterninger fra uskadet fransk brød
  • 1 teskje salt
  • 3/4 teskje malt svart pepper
  • 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Smør en 25 cm stor kakeform med 5 cm høye sider. Visp egg og halv og halv i en middels stor bolle til det er godt blandet. Smelt smør i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og selleri; sautér til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett paprika og hvitløk; sautér i 2 minutter. Fjern fra varmen. Rør inn grønn løk, persille og timian. Overfør blandingen til en stor bolle. Tilsett krabbe og brødterninger, og vend forsiktig sammen. Tilsett eggblandingen, salt og pepper; bland til det er godt kombinert. Hell over i den forberedte bakeformen. La stå i 30 minutter, eller dekk til og sett i kjøleskapet over natten. Forvarm ovnen til 175°C. Strø straten med ost. Stek til den er gyllen og puffet, ca. 1 time. Avkjøl på rist i 30 minutter (midten vil falle sammen). Bruk en skarp kniv til å skjære rundt kanten for å løsne. Skjær i båter og server.
  2. 2Smør en 25 cm stor kakeform med 5 cm høye sider. Visp egg og halv og halv i en middels stor bolle til det er godt blandet. Smelt smør i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk og selleri; sautér til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett paprika og hvitløk; sautér i 2 minutter. Fjern fra varmen. Rør inn grønn løk, persille og timian. Overfør blandingen til en stor bolle. Tilsett krabbe og brødterninger, og vend forsiktig sammen. Tilsett eggblandingen, salt og pepper; bland til det er godt kombinert. Hell over i den forberedte bakeformen. La stå i 30 minutter, eller dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
  3. 3Forvarm ovnen til 175°C. Strø straten med ost. Stek til den er gyllen og puffet, ca. 1 time. Avkjøl på rist