
Langsomstekt lam med ovnsbakte provencalske tomater
Oppdag hvordan du lager en smakfull langsomtilberedt lammerett med ovnsbakte provençalske tomater. Perfekt for en helgemiddag eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 255 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1, 2-punds lammelår på ben
- 3 spiseskjeer olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp hvitvin
- 1 hvitløkshode, delt i ueskrelte fedd
- 3 laurbærblader
- 4 korte kvister fersk rosmarin
- 1 stor bunt fersk timian
- 4 mellomstore tomater
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 stor spiseskje brødsmuler
- 1 stor spiseskje hakket fersk persille
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- Olivenolje, til å dryppe over
Fremgangsmåte
- 1For lammet:
- 2Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
- 3Gni lammet inn med omtrent halvparten av olivenoljen og krydre rikelig med salt og pepper. I en ovnsfast gryte som akkurat er stor nok til å romme lammet, brunes kjøttet på alle sider på komfyren. Deglaser med den hvite vinen. Legg hvitløk og urter på og rundt lammet. Drypp over resten av oljen. Stek i ovnen i 4 timer, og snu lammet én gang halvveis. Ta ut av ovnen og server direkte fra gryten med saften over. Dette er godt servert med stekte tomater og sauterte potetskiver.
- 4For tomatene:
- 5Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 6Del tomatene i to på midten. Legg dem med snittflaten opp i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Bland brødsmuler, persille og hvitløk i en liten bolle, og strø jevnt over tomatene. Drypp litt olivenolje over. Stek tomatene til de er varme og begynner å falle sammen, ca. 20 minutter.
- 7For anrettingen:
- 8På et pent serveringsfat plasserer du lammet, og legger de stekte tomatene rundt, og skaper en flott visuell presentasjon.