Langsomstekt lam med ovnsbakte provencalske tomater

Langsomstekt lam med ovnsbakte provencalske tomater

Oppdag hvordan du lager en smakfull langsomtilberedt lammerett med ovnsbakte provençalske tomater. Perfekt for en helgemiddag eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 255 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1, 2-punds lammelår på ben
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp hvitvin
  • 1 hvitløkshode, delt i ueskrelte fedd
  • 3 laurbærblader
  • 4 korte kvister fersk rosmarin
  • 1 stor bunt fersk timian
  • 4 mellomstore tomater
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 stor spiseskje brødsmuler
  • 1 stor spiseskje hakket fersk persille
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • Olivenolje, til å dryppe over

Fremgangsmåte

  1. 1For lammet:
  2. 2Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
  3. 3Gni lammet inn med omtrent halvparten av olivenoljen og krydre rikelig med salt og pepper. I en ovnsfast gryte som akkurat er stor nok til å romme lammet, brunes kjøttet på alle sider på komfyren. Deglaser med den hvite vinen. Legg hvitløk og urter på og rundt lammet. Drypp over resten av oljen. Stek i ovnen i 4 timer, og snu lammet én gang halvveis. Ta ut av ovnen og server direkte fra gryten med saften over. Dette er godt servert med stekte tomater og sauterte potetskiver.
  4. 4For tomatene:
  5. 5Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  6. 6Del tomatene i to på midten. Legg dem med snittflaten opp i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Bland brødsmuler, persille og hvitløk i en liten bolle, og strø jevnt over tomatene. Drypp litt olivenolje over. Stek tomatene til de er varme og begynner å falle sammen, ca. 20 minutter.
  7. 7For anrettingen:
  8. 8På et pent serveringsfat plasserer du lammet, og legger de stekte tomatene rundt, og skaper en flott visuell presentasjon.