
Smithfield-skinke bakt med Madeira
Lær hvordan du lager en smakfull Smithfield ham bakt med madeira. En enkel oppskrift for en delikat hovedrett som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 ½ pund fullt kokt, røkt Smithfield-skinke eller Tennessee-skinke
- 2. 3 spiseskjeer smør, romtemperert
- 3. 1 teskje malt muskatnøtt
- 4. 1 flaske på 750 ml Madeira
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 350°F. Trim skinn og overflødig fett fra skinken, og la det være igjen et lag på 1/4 tomme med fett. Plasser skinken på en stekerist som er satt i en stor, tung stekepanne. Smør over skinken. Strø muskatnøtt over. Hell Madeira i pannen. Stek skinken til den er godt glasert og mørkebrun, og pensle med stekesjyen hver 10. minutt, ca. 1 ½ time. La skinken hvile i minst 20 minutter. Skjær skinken i tynne skiver, begynn ved skaftet og skjær i en vinkel mot den tykkere delen av skinken. Server skinken varm eller romtemperert.