Krydret tomat- og basilikumsaus

Krydret tomat- og basilikumsaus

Lær hvordan du lager en deilig og krydret tomat- og basilikumsaus. Perfekt til pasta, kjøtt eller som dip. Enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ½ kopper hermetiske knuste tomater med tilsatt puré (fra to 28-unse bokser), delt
  • 2. ¼ kopp pinjekjerner
  • 3. 4 ½ ss ekstra jomfru olivenolje
  • 4. ¾ kopp finhakket løk
  • 5. 4 store hvitløksfedd, finhakket
  • 6. 1 teskje fennikelfrø (finhakket i plastpose)
  • 7. ⅜ teskje (eller mer) tørket knust rød pepper
  • 8. ½ kopp finhakket fersk basilikum, delt
  • 9. ⅓ kopp tørr hvitvin
  • 10. 1 teskje tørket oregano

Fremgangsmåte

  1. 11. Nykvernet svart pepper
  2. 2Hell 1 kopp knuste tomater i en blender. Tilsett pinjekjerner og blend til det er veldig glatt, ca. 1 minutt.
  3. 3Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels lav varme. Tilsett løk, hvitløk, fennikelfrø og 3/8 teskje tørket knust rød pepper. Surr til løken er myk, ca. 5 minutter.
  4. 4Tilsett de resterende knuste tomatene, 2 spiseskjeer hakket basilikum, vin og oregano. Skrap ut tomatblandingen fra blenderen og rør godt sammen.
  5. 5La sausen småkoke til smakene har blandet seg, 5–6 minutter.
  6. 6Smak til med salt, pepper og mer tørket knust rød pepper, hvis ønskelig.
  7. 7Forberedelse: Kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp sausen igjen. Rør inn resten av den hakkede basilikumen.
  8. 82. Nykvernet svart pepper
  9. 9Hell 1 kopp knuste tomater i en blender. Tilsett pinjekjerner og blend til det er veldig glatt, ca. 1 minutt.
  10. 103. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels lav varme. Tilsett løk, hvitløk, fennikelfrø og 3/8 teskje tørket knust rød pepper. Surr til løken er myk, ca. 5 minutter.
  11. 11Tilsett de resterende knuste tomatene, 2 spiseskjeer hakket basilikum, vin og oregano. Skrap ut tomatblandingen fra blenderen og rør godt sammen.
  12. 12La sausen småkoke til smakene har blandet seg, 5–6 minutter.
  13. 13Smak til med salt, pepper og mer tørket knust rød pepper, hvis ønskelig.
  14. 14Forberedelse: Kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  15. 154. Varm opp sausen igjen. Rør inn resten av den hakkede basilikumen.