
Krydret tomat- og basilikumsaus
Lær hvordan du lager en deilig og krydret tomat- og basilikumsaus. Perfekt til pasta, kjøtt eller som dip. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ½ kopper hermetiske knuste tomater med tilsatt puré (fra to 28-unse bokser), delt
- 2. ¼ kopp pinjekjerner
- 3. 4 ½ ss ekstra jomfru olivenolje
- 4. ¾ kopp finhakket løk
- 5. 4 store hvitløksfedd, finhakket
- 6. 1 teskje fennikelfrø (finhakket i plastpose)
- 7. ⅜ teskje (eller mer) tørket knust rød pepper
- 8. ½ kopp finhakket fersk basilikum, delt
- 9. ⅓ kopp tørr hvitvin
- 10. 1 teskje tørket oregano
Fremgangsmåte
- 11. Nykvernet svart pepper
- 2Hell 1 kopp knuste tomater i en blender. Tilsett pinjekjerner og blend til det er veldig glatt, ca. 1 minutt.
- 3Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels lav varme. Tilsett løk, hvitløk, fennikelfrø og 3/8 teskje tørket knust rød pepper. Surr til løken er myk, ca. 5 minutter.
- 4Tilsett de resterende knuste tomatene, 2 spiseskjeer hakket basilikum, vin og oregano. Skrap ut tomatblandingen fra blenderen og rør godt sammen.
- 5La sausen småkoke til smakene har blandet seg, 5–6 minutter.
- 6Smak til med salt, pepper og mer tørket knust rød pepper, hvis ønskelig.
- 7Forberedelse: Kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp sausen igjen. Rør inn resten av den hakkede basilikumen.
- 82. Nykvernet svart pepper
- 9Hell 1 kopp knuste tomater i en blender. Tilsett pinjekjerner og blend til det er veldig glatt, ca. 1 minutt.
- 103. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels lav varme. Tilsett løk, hvitløk, fennikelfrø og 3/8 teskje tørket knust rød pepper. Surr til løken er myk, ca. 5 minutter.
- 11Tilsett de resterende knuste tomatene, 2 spiseskjeer hakket basilikum, vin og oregano. Skrap ut tomatblandingen fra blenderen og rør godt sammen.
- 12La sausen småkoke til smakene har blandet seg, 5–6 minutter.
- 13Smak til med salt, pepper og mer tørket knust rød pepper, hvis ønskelig.
- 14Forberedelse: Kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 154. Varm opp sausen igjen. Rør inn resten av den hakkede basilikumen.





