Hello Fresh Mobile Banner
Fullkornslinguine med reker, asparges og cherrytomater

Fullkornslinguine med reker, asparges og cherrytomater

en smakfull oppskrift på fullkorn linguine med friske reker, sprø asparges og søte cherrytomater, perfekt for en lett sommermiddag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund fullkorn linguine
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 3 store hvitløksfedd, hakket
  • 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 2 pint cherrytomater, stilket og delt i to
  • 1/2 kopp tørr hvitvin, for eksempel pinot grigio
  • 1 pund asparges, stilkene kuttet diagonalt i biter på 1 til 1 1/2 tommer
  • 1 pund store reker, skrellet og renset
  • 1/2 kopp hakkede ferske mynteblader
  • 1/2 kopp hakkede ferske basilikumblader
  • 2 teskjeer hakkede ferske oregano-blader
  • 1/2 teskje kosher salt
  • 3/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann på høy varme. Tilsett pastaen og kok, rør av og til, til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 8 til 10 minutter. Sil av vannet og overfør pastaen til en stor bolle.
  2. 2I mellomtiden, i en stor, dyp stekepanne, varm opp oljen på middels høy varme. Tilsett hvitløk og rød pepperflak. Rør til det begynner å dufte, ca. 30 sekunder. Tilsett tomatene og kok, rør av og til, til de mykner, ca. 2 minutter. Bruk en gaffel til å lett mose tomatene. Tilsett hvitvinen og aspargesen. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett reken og la det småkoke videre til rekene er gjennomkokte, 5 til 7 minutter. Rør inn mynte, basilikum, oregano, salt og pepper.
  3. 3Hell sausen over pastaen og vend godt sammen. Server umiddelbart.