
Fullkornslinguine med reker, asparges og cherrytomater
en smakfull oppskrift på fullkorn linguine med friske reker, sprø asparges og søte cherrytomater, perfekt for en lett sommermiddag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund fullkorn linguine
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3 store hvitløksfedd, hakket
- 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 2 pint cherrytomater, stilket og delt i to
- 1/2 kopp tørr hvitvin, for eksempel pinot grigio
- 1 pund asparges, stilkene kuttet diagonalt i biter på 1 til 1 1/2 tommer
- 1 pund store reker, skrellet og renset
- 1/2 kopp hakkede ferske mynteblader
- 1/2 kopp hakkede ferske basilikumblader
- 2 teskjeer hakkede ferske oregano-blader
- 1/2 teskje kosher salt
- 3/4 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann på høy varme. Tilsett pastaen og kok, rør av og til, til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 8 til 10 minutter. Sil av vannet og overfør pastaen til en stor bolle.
- 2I mellomtiden, i en stor, dyp stekepanne, varm opp oljen på middels høy varme. Tilsett hvitløk og rød pepperflak. Rør til det begynner å dufte, ca. 30 sekunder. Tilsett tomatene og kok, rør av og til, til de mykner, ca. 2 minutter. Bruk en gaffel til å lett mose tomatene. Tilsett hvitvinen og aspargesen. Kok opp, senk varmen og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett reken og la det småkoke videre til rekene er gjennomkokte, 5 til 7 minutter. Rør inn mynte, basilikum, oregano, salt og pepper.
- 3Hell sausen over pastaen og vend godt sammen. Server umiddelbart.