Kylling- og nudelgryte

Kylling- og nudelgryte

Lær hvordan du lager en deilig kyllingnudelgrateng. Enkel oppskrift som passer til hele familien. Perfekt til hverdagsmiddagen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Grønnsakskoking spray
  • 2. 1/4 kopp smør (2 spiseskjeer hel, 2 spiseskjeer smeltet)
  • 3. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 4. 1 1/2 kopper melk
  • 5. 2 kopper rester av fyll fra Kylling Pot Pies, oppskrift følger
  • 6. 1/2 kopp brødsmuler
  • 7. 1 spiseskje hakkede persilleblader
  • 8. Salt og nykvernet svart pepper
  • 9. 1 pakke eggnudler (16 unser), forkokte og avrent
  • 10. 3/4 kopp revet mozzarellaost
  • 11. 1 paibunn
  • 12. 1 hel (4-punds) kylling, delt i deler
  • 13. 5 kopper vann
  • 14. Salt
  • 15. 1 spiseskje rapsolje
  • 16. 1/2 middels løk, hakket
  • 17. 3 stilker selleri, hakket
  • 18. 2 gulrøtter, skivet
  • 19. Nykvernet svart pepper
  • 20. 1/3 kopp hvetemel
  • 21. 1/2 teskje fuglefrøblanding (poultry seasoning)
  • 22. 1 teskje fersk hakket timian
  • 23. 1 kopp frosne erter
  • 24. 1 spiseskje melk

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray en ildfast form med matlagingsspray.
  3. 3Smelt 2 spiseskjeer smør i en kjele over middels varme. Visp inn melet og kok under konstant omrøring i 2 minutter for å koke ut den rå melsmaken.
  4. 4Tilsett melken mens du visper, til du får en jevn saus. Rør inn kyllingpotetgryten og la det småkoke.
  5. 5I en liten bolle, bland brødsmuler, de resterende 2 spiseskjeene smør, persille, salt og pepper etter smak. Rør sammen og sett til side.
  6. 6I en stor bolle, bland potetgryten og nudlene. Rør inn osten og hell det i en ildfast form.
  7. 7Strø brødsmulene over toppen av gratengen og stek til toppen er gyllenbrun, ca. 20–30 minutter.
  8. 8Forbered paideigen i henhold til pakkens anvisninger. Del den i 4 like deler, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.
  9. 9Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  10. 10Legg kyllingbrystet i en middels stor kjele og dekk med 5 kopper vann.
  11. 11Kok opp over middels varme og tilsett salt etter smak. (Sett ben og lår til side for en annen bruk.)
  12. 12La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, og skum av eventuelt fett som stiger til overflaten, ca. 20 minutter.
  13. 13Ta kyllingen ut og legg den på et skjærebrett. Når den er avkjølt nok til å håndteres, fjern kjøttet og skjær i 1/2-tommers terninger. Spar kraften kyllingen er kokt i.
  14. 14Varm opp canola-oljen i en middels stor kjele over middels varme.
  15. 15Tilsett løk, selleri, gulrøtter, salt og pepper etter smak, og la det koke til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
  16. 16Rør inn mel, krydder til fjærfe og timian, og kok i 2 minutter under konstant omrøring.
  17. 17Hell sakte inn den reserverte kyllingkraften (4 1/2 kopper), mens du visper for å unngå klumper.
  18. 18Tilsett kylling og erter, kok opp, og fjern deretter fra varmen. (Reserver 2 kopper til en annen bruk.)
  19. 19Fordel den resterende potetgryten i 4 små ramekiner (14 gram).
  20. 20Alternativt kan potetgryten lages i en 23 cm rund paiform.
  21. 21Kjevle ut de 4 deigstykkene til 1/4 tommers tykkelse.
  22. 22Pensle kantene på ramekinene med melk.
  23. 23Dekk hver ramekin med et deigstykke og trykk rundt kantene for å forsegle.
  24. 24Lag et lite hull i midten av deigen for dampventil, og pensle med melk.
  25. 25Sett på et stekebrett og stek til deigen er gyllenbrun og fyllet bobler, ca. 40–45 minutter.