
Kylling- og nudelgryte
Lær hvordan du lager en deilig kyllingnudelgrateng. Enkel oppskrift som passer til hele familien. Perfekt til hverdagsmiddagen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Grønnsakskoking spray
- 2. 1/4 kopp smør (2 spiseskjeer hel, 2 spiseskjeer smeltet)
- 3. 2 spiseskjeer hvetemel
- 4. 1 1/2 kopper melk
- 5. 2 kopper rester av fyll fra Kylling Pot Pies, oppskrift følger
- 6. 1/2 kopp brødsmuler
- 7. 1 spiseskje hakkede persilleblader
- 8. Salt og nykvernet svart pepper
- 9. 1 pakke eggnudler (16 unser), forkokte og avrent
- 10. 3/4 kopp revet mozzarellaost
- 11. 1 paibunn
- 12. 1 hel (4-punds) kylling, delt i deler
- 13. 5 kopper vann
- 14. Salt
- 15. 1 spiseskje rapsolje
- 16. 1/2 middels løk, hakket
- 17. 3 stilker selleri, hakket
- 18. 2 gulrøtter, skivet
- 19. Nykvernet svart pepper
- 20. 1/3 kopp hvetemel
- 21. 1/2 teskje fuglefrøblanding (poultry seasoning)
- 22. 1 teskje fersk hakket timian
- 23. 1 kopp frosne erter
- 24. 1 spiseskje melk
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Spray en ildfast form med matlagingsspray.
- 3Smelt 2 spiseskjeer smør i en kjele over middels varme. Visp inn melet og kok under konstant omrøring i 2 minutter for å koke ut den rå melsmaken.
- 4Tilsett melken mens du visper, til du får en jevn saus. Rør inn kyllingpotetgryten og la det småkoke.
- 5I en liten bolle, bland brødsmuler, de resterende 2 spiseskjeene smør, persille, salt og pepper etter smak. Rør sammen og sett til side.
- 6I en stor bolle, bland potetgryten og nudlene. Rør inn osten og hell det i en ildfast form.
- 7Strø brødsmulene over toppen av gratengen og stek til toppen er gyllenbrun, ca. 20–30 minutter.
- 8Forbered paideigen i henhold til pakkens anvisninger. Del den i 4 like deler, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.
- 9Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 10Legg kyllingbrystet i en middels stor kjele og dekk med 5 kopper vann.
- 11Kok opp over middels varme og tilsett salt etter smak. (Sett ben og lår til side for en annen bruk.)
- 12La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, og skum av eventuelt fett som stiger til overflaten, ca. 20 minutter.
- 13Ta kyllingen ut og legg den på et skjærebrett. Når den er avkjølt nok til å håndteres, fjern kjøttet og skjær i 1/2-tommers terninger. Spar kraften kyllingen er kokt i.
- 14Varm opp canola-oljen i en middels stor kjele over middels varme.
- 15Tilsett løk, selleri, gulrøtter, salt og pepper etter smak, og la det koke til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
- 16Rør inn mel, krydder til fjærfe og timian, og kok i 2 minutter under konstant omrøring.
- 17Hell sakte inn den reserverte kyllingkraften (4 1/2 kopper), mens du visper for å unngå klumper.
- 18Tilsett kylling og erter, kok opp, og fjern deretter fra varmen. (Reserver 2 kopper til en annen bruk.)
- 19Fordel den resterende potetgryten i 4 små ramekiner (14 gram).
- 20Alternativt kan potetgryten lages i en 23 cm rund paiform.
- 21Kjevle ut de 4 deigstykkene til 1/4 tommers tykkelse.
- 22Pensle kantene på ramekinene med melk.
- 23Dekk hver ramekin med et deigstykke og trykk rundt kantene for å forsegle.
- 24Lag et lite hull i midten av deigen for dampventil, og pensle med melk.
- 25Sett på et stekebrett og stek til deigen er gyllenbrun og fyllet bobler, ca. 40–45 minutter.




