
Svart blekksprutrisotto med grillede reker, hummer og vårløkvinaigrette
oppskrift på black squid ink risotto med saftige grillet reker, hummer og en frisk vårløk vinaigrette. perfekt for en elegant middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 ss olivenolje
- 2. 1 stor løk, finhakket
- 3. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 2 kopper arborioris
- 5. 1 kopp tørr hvitvin
- 6. 6 kopper reker- eller skalldyrkraft eller grønnsakskraft
- 7. 2 ss blekk fra bleksprut
- 8. 1/2 pund blekksprut, skåret i 1/4-tommers ringer
- 9. 1/4 kopp finhakket flatbladpersille
- 10. Salt og nykvernet pepper
- 11. 8 reker, skrellet, renset, med hodet på
- 12. Olivenolje
- 13. Salt og pepper
- 14. 8 vårløk
- 15. 1/2 stor hvit løk, i biter
- 16. 3 hvitløksfedd
- 17. 1/3 kopp risvineddik
- 18. 1 kopp rent olivenolje
- 19. 1 ts honning
- 20. Salt og nykvernet pepper
- 21. 1 pund hummer, dampet, kjøttet tatt ut og grovhakket
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olivenolje i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og sauté til de er myke. Tilsett risen og bland godt slik at den dekkes av oljen, og kok i 2 minutter. Skru opp varmen til høy, tilsett vinen og kok til all væsken har fordampet. Ha kraften og blekksprikksblæren i en stor kjele over høy varme og rør for å blande. Begynn å tilsette den varme blekksprikkskraften, 1 ½ kopp om gangen, og kok til væsken er absorbert. Fortsett til kraften er brukt opp og risen er al dente. Tilsett blekkspryen og kok i 2 til 3 minutter. Rør inn persillen og smak til med salt og pepper.
- 22. Forvarm grill eller grillpanne. Vend reker i olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill i 2 til 3 minutter på hver side til de er akkurat gjennomstekte.
- 33. Blansjer vårløkene i 30 sekunder i en stor kjele med kokende, saltet vann over høy varme. Sil av og avkjøl raskt i kaldt vann. Ha vårløkene, løk, hvitløk og eddik i en blender og kjør til det er pureert. Mens motoren går, tilsett sakte oljen til det er emulsifisert. Tilsett honning, smak til med salt og pepper, og hell over i en squeeze-flaske.
- 44. Montering: Fordel risottoen i 4 boller. Topp hver bolle med 2 reker og drypp med grønn løkvinaigrette og litt hakket hummer.





