
Pasta Fresca
oppskrift på pasta fresca som er enkel å lage hjemme. perfekt for en smakfull hovedrett eller pastarett med familie og venner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp olivenolje
- 2. 12 fedd hvitløk, finhakket
- 3. 4 store sjalottløk, eller 2 små løk, hakket
- 4. 1 kopp valnøttbiter, eller pinjekjerner
- 5. 2 kopper fersk basilikum, lett pakket og grovhakket
- 6. 12 mellomstore tomater, hakket, eller 2 bokser (à 28 unser) italienske Roma-tomater, drenert
- 7. 1 kopp Kalamata-oliven, uten stein og grovhakket
- 8. 2 teskjeer salt
- 9. 2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 10. 1 teskje tørkede chilipepper, eller 1/2 teskje cayennepepper
- 11. 2 kopper gule cherrytomater, hele
- 12. 8 porsjoner fersk eller tørket pasta, av hvilken som helst type eller smak
- 13. 1 brød av rustikk landstil eller surdeigsbrød
- 14. 115 gram Parmigiano-Reggiano, revet rett før servering
Fremgangsmåte
- 11. Tildel én gjest til å legge oliven i en bolle og en annen til å hakke tomatene.
- 22. Kok opp 12 kopper vann og 1 teskje salt i en stor kjele.
- 33. Samtidig, i en annen stor kjele over middels høy varme, tilsett 1/4 kopp olivenolje sammen med hvitløk, sjalottløk og valnøtter. Rør av og til i 6 minutter, eller til de begynner å bli gylne.
- 44. Tilsett basilikum og rør i 30 sekunder (for å frigjøre smakene).
- 55. Tilsett tomater, oliven, resten av saltet, pepper, chili og resten av 1/4 kopp olivenolje. Kok i 10 minutter, rør av og til. Tilsett gule cherrytomater på slutten.
- 66. Mens sausen småkoker, legg pasta i det kokende vannet. Kok etter anvisning på pakken.
- 77. Varm det andre brødet i en forvarmet ovn på 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 88. Sil av pastaen. Tilsett pastaen i sausen i kjelen. Vend godt. Sett pastakjelen direkte på bordet, eller overfør den til en stor, forvarmet serveringsskål.
- 99. Server med parmesan. Ikke glem brødet i ovnen!