
Panko-ristet kveite med sveitsisk kålrot
oppskrift på panko-krustert helleflyndre servert med sveitsk kål, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 7 spiseskjeer smør
- 3/4 kopp panko (japanske brødsmuler)
- 2 sjalottløk, finhakket
- 3 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
- Skall av 1 sitron
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 4 (140–170 gram) halibutfiléter
- 2 spiseskjeer majones
- 1 bunt regnbogesalat, vasket, stilker skåret i skiver og blader revet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smelt 4 spiseskjeer smør i en liten kjele. Rør inn brødsmuler, halvparten av sjalottløkene, persille, sitronzest, og krydre med salt og pepper.
- 2Krydre begge sider av breiflabbfiletene med salt og pepper. Smør et tynt lag majones på toppen av hver filet, og trykk panko-ristede brødsmuler på toppen.
- 3Varm opp de resterende 3 spiseskjeene smør i en 30 cm stor stekepanne. Tilsett stenglene av raudkål og resten av sjalottløkene. Kok i 2 minutter, og slå deretter av varmen. Vend inn de revne bladene av raudkål, 2 spiseskjeer vann, samt salt og pepper etter smak. Legg breiflabbfiletene oppå raudkålbladene.
- 4Overfør stekepannen til ovnen og stek til fisken er gjennomkokt, ca. 15–20 minutter.


