Panko-ristet kveite med sveitsisk kålrot

Panko-ristet kveite med sveitsisk kålrot

oppskrift på panko-krustert helleflyndre servert med sveitsk kål, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 7 spiseskjeer smør
  • 3/4 kopp panko (japanske brødsmuler)
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 3 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
  • Skall av 1 sitron
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 4 (140–170 gram) halibutfiléter
  • 2 spiseskjeer majones
  • 1 bunt regnbogesalat, vasket, stilker skåret i skiver og blader revet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smelt 4 spiseskjeer smør i en liten kjele. Rør inn brødsmuler, halvparten av sjalottløkene, persille, sitronzest, og krydre med salt og pepper.
  2. 2Krydre begge sider av breiflabbfiletene med salt og pepper. Smør et tynt lag majones på toppen av hver filet, og trykk panko-ristede brødsmuler på toppen.
  3. 3Varm opp de resterende 3 spiseskjeene smør i en 30 cm stor stekepanne. Tilsett stenglene av raudkål og resten av sjalottløkene. Kok i 2 minutter, og slå deretter av varmen. Vend inn de revne bladene av raudkål, 2 spiseskjeer vann, samt salt og pepper etter smak. Legg breiflabbfiletene oppå raudkålbladene.
  4. 4Overfør stekepannen til ovnen og stek til fisken er gjennomkokt, ca. 15–20 minutter.