Kyllingbryst Provençale
Lær hvordan du lager smakfull kyllingbryst provençal med ferske urter og grønnsaker. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund modne plommetomater
- 2. 4 kyllingbryst uten skinn og bein (6- til 8-ounce), ferdigskåret til tenderloins for en annen bruk
- 3. 1/4 kopp hvetemel
- 4. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 5. 1 teskje finhakket hvitløk
- 6. 1 flat ansjosfilet, most til en pasta
- 7. 1/2 kopp tørr hvitvin
- 8. 3/4 kopp kyllingkraft eller redusert saltinnhold i kyllingbuljong
- 9. 10 utkjernede, saltede svarte oliven, tynne skiver på langs
- 10. 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- 11. 1 spiseskje finhakket basilikum
Fremgangsmåte
- 11. Fjern kjernen på tomatene og skjær et grunt kryss i bunnen av hver, deretter blansjeres de i en middels stor kjele med kokende vann i 10 sekunder. Overfør med en hullsleiv til en isvannbad for å stoppe kokeprosessen. Skrell, fjern frø og finhakk. Tørk kyllingen godt og strø over ½ teskje salt og pepper hver, deretter vend den i mel, og rist av overflødig mel. Varm opp olje i en 30 cm tykk stekepanne over middels høy varme til den skinner, deretter stek kyllingen, snu den en gang, til den er gyllen og gjennomstekt, totalt 6 til 8 minutter. Overfør til et serveringsfat og hold varm, dekket. Tilsett hvitløk og ansjospasta i pannen og stek over middels varme, mens du rører, til det dufter, ca. 30 sekunder. Hell i vin og kok opp, og skrap opp brune biter i bunnen. Rør inn tomater, kraft og oliven, og la det småkoke uten lokk, av og til å røre, til sausen har tyknet, ca. 8 til 10 minutter. Visp inn smør og eventuelle safter fra fatet. Legg kyllingen tilbake i pannen og la den småkoke til den er gjennomvarm, ca. 1 minutt. Server med basilikum på toppen.


