
Baba Ghanouj
Lær hvordan du lager baba ghanouj, en deilig aubergine-dip fra midtøsten. Perfekt som forrett eller tilbehør til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 mellomstore auberginer (ca. 450 gram hver)
- 2. 1/2 kopp fersk sitronsaft
- 3. 1/4 kopp rødvinseddik
- 4. 8 hvitløksfedd
- 5. 1 kopp godt rørt tahini (sesampasta)
- 6. 1/2 kopp rømme
- 7. Olivenolje til å dryppe over
- 8. pitabrød i trekanter
- 9. hakket løk
- 10. hakkede, avdryppede syltepeperoncini (syltede toskanske pepper)
- 11. hakkede, utkjerne Kalamata-oliven
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen med grillfunksjon eller gjør klar grillen. Prikk auberginene flere steder med en gaffel. Legg auberginene på en grillplate eller i en liten ildfast form, og grill dem ca. 7-10 cm fra varmekilden i 45 til 55 minutter, eller til de er svarte over hele og veldig myke, og snu dem hver 10. til 15. minutt. (Alternativt kan du grille auberginene på en godt oljet rist plassert 12-15 cm over glødende kull på samme måte.) La auberginene avkjøle til de kan håndteres, og skrell av skinnet og kast det. Overfør innmaten til en sil som står over en bolle. La auberginene renne av i 20 minutter, og fjern eventuelt væske fra bollen. Bland sitronsaft, eddik, hvitløk og salt til smak i en food processor til det er jevnt. Tilsett aubergininnmaten og kjør til en grov puré. Rør inn tahini og rømme, og kjør bare til det er godt blandet.
- 22. Forvarm ovnen med grillfunksjon eller gjør klar grillen.
- 33. Prikk auberginene flere steder med en gaffel. Legg dem på en grillplate eller i en liten ildfast form, og grill dem ca. 7-10 cm fra varmekilden i 45 til 55 minutter, eller til de er svarte over hele og veldig myke, og snu dem hver 10. til 15. minutt. (Alternativt kan du grille auberginene på en godt oljet rist plassert 12-15 cm over glødende kull på samme måte.) La auberginene avkjøle til de kan håndteres, skrell av skinnet og kast det. Overfør innmaten til en sil som står over en bolle. La auberginene renne av i 20 minutter, og fjern eventuelt væske fra bollen.
- 44. Bland sitronsaft, eddik, hvitløk og salt til smak i en food processor til det er jevnt. Tilsett aubergininnmaten og kjør til en grov puré. Rør inn tahini og rømme, og kjør bare til det er godt blandet.
- 55. Overfør baba ghanouj til en flat skål og drypp over litt olje. Server baba ghanouj med tilbehør.
- 66. Overfør baba ghanouj til en flat skål og drypp over litt olje. Server baba ghanouj med tilbehør.


