Hello Fresh Mobile Banner
Muslinger med hvitvin

Muslinger med hvitvin

oppskrift på muslinger kokt i hvitvin, perfekt som forrett eller lett hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor eggeplomme
  • 2. 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 3. 1 teskje (eller mer) fersk sitronsaft
  • 4. 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 5. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 6. Kosher-salt
  • 7. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 8. 1 middels gul løk, hakket
  • 9. Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 10. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 11. 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 12. 1/2 kopp hvitvin
  • 13. 1,8 kilo blåskjell, børstet og renset
  • 14. 2 teskjeer ferske timianblader
  • 15. Skivet landbrød, ristet (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 11. For lemon aioli: Pisk eggeplomme, hvitløk og sitronjuice i en middels bolle. Pisk konstant mens du heller i vegetabilsk olje, deretter olivenolje i en langsom, jevn strøm; pisk til aiolien er emulsifisert. Krydre med salt og mer sitronjuice, hvis ønskelig. Dekk til og sett i kjøleskapet. FORHANDSVARSLING: Aioli kan lages ett døgn i forveien. Oppbevares kjølig.
  2. 22. Pisk eggeplomme, hvitløk og sitronjuice i en middels bolle. Pisk konstant mens du heller i vegetabilsk olje, deretter olivenolje i en langsom, jevn strøm; pisk til aiolien er emulsifisert. Krydre med salt og mer sitronjuice, hvis ønskelig. Dekk til og sett i kjøleskapet.
  3. 33. FORHANDSVARSLING: Aioli kan lages ett døgn i forveien. Oppbevares kjølig.
  4. 44. For blåskjell: Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels-høy varme. Tilsett løk, krydre med salt og pepper, og kok, rør ofte, til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og kok, rør ofte, til det dufter, ca. 1 minutt. Tilsett tomatpuré og kok, rør, til den begynner å bli mørkere, ca. 2 minutter. Tilsett vin og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til væsken er litt redusert, ca. 1 minutt. Tilsett blåskjell og ½ kopp vann i gryten, dekk til, og skru ned varmen til middels. Kok, rør av og til, til blåskjellene åpner seg (kast eventuelle som ikke åpner seg), 10–12 minutter. Hell blåskjell og kraft i grunne boller og topp med timian; server med brød og sitronaioli.
  5. 55. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels-høy varme. Tilsett løk, krydre med salt og pepper, og kok, rør ofte, til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og kok, rør ofte, til det dufter, ca. 1 minutt. Tilsett tomatpuré og kok, rør, til den begynner å bli mørkere, ca. 2 minutter. Tilsett vin og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til væsken er litt redusert, ca. 1 minutt.
  6. 66. Tilsett blåskjell og ½ kopp vann i gryten, dekk til, og skru ned varmen til middels. Kok, rør av og til, til blåskjellene åpner seg (kast eventuelle som ikke åpner seg), 10–12 minutter.
  7. 77. Hell blåskjell og kraft i grunne boller og topp med timian; server med brød og sitronaioli.