Muslinger med hvitvin
oppskrift på muslinger kokt i hvitvin, perfekt som forrett eller lett hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 stor eggeplomme
- 2. 1 hvitløksfedd, finrevet
- 3. 1 teskje (eller mer) fersk sitronsaft
- 4. 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 5. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 6. Kosher-salt
- 7. 2 spiseskjeer olivenolje
- 8. 1 middels gul løk, hakket
- 9. Kosher-salt, nykvernet pepper
- 10. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 11. 2 spiseskjeer tomatpuré
- 12. 1/2 kopp hvitvin
- 13. 1,8 kilo blåskjell, børstet og renset
- 14. 2 teskjeer ferske timianblader
- 15. Skivet landbrød, ristet (til servering)
Fremgangsmåte
- 11. For lemon aioli: Pisk eggeplomme, hvitløk og sitronjuice i en middels bolle. Pisk konstant mens du heller i vegetabilsk olje, deretter olivenolje i en langsom, jevn strøm; pisk til aiolien er emulsifisert. Krydre med salt og mer sitronjuice, hvis ønskelig. Dekk til og sett i kjøleskapet. FORHANDSVARSLING: Aioli kan lages ett døgn i forveien. Oppbevares kjølig.
- 22. Pisk eggeplomme, hvitløk og sitronjuice i en middels bolle. Pisk konstant mens du heller i vegetabilsk olje, deretter olivenolje i en langsom, jevn strøm; pisk til aiolien er emulsifisert. Krydre med salt og mer sitronjuice, hvis ønskelig. Dekk til og sett i kjøleskapet.
- 33. FORHANDSVARSLING: Aioli kan lages ett døgn i forveien. Oppbevares kjølig.
- 44. For blåskjell: Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels-høy varme. Tilsett løk, krydre med salt og pepper, og kok, rør ofte, til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og kok, rør ofte, til det dufter, ca. 1 minutt. Tilsett tomatpuré og kok, rør, til den begynner å bli mørkere, ca. 2 minutter. Tilsett vin og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til væsken er litt redusert, ca. 1 minutt. Tilsett blåskjell og ½ kopp vann i gryten, dekk til, og skru ned varmen til middels. Kok, rør av og til, til blåskjellene åpner seg (kast eventuelle som ikke åpner seg), 10–12 minutter. Hell blåskjell og kraft i grunne boller og topp med timian; server med brød og sitronaioli.
- 55. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels-høy varme. Tilsett løk, krydre med salt og pepper, og kok, rør ofte, til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og kok, rør ofte, til det dufter, ca. 1 minutt. Tilsett tomatpuré og kok, rør, til den begynner å bli mørkere, ca. 2 minutter. Tilsett vin og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til væsken er litt redusert, ca. 1 minutt.
- 66. Tilsett blåskjell og ½ kopp vann i gryten, dekk til, og skru ned varmen til middels. Kok, rør av og til, til blåskjellene åpner seg (kast eventuelle som ikke åpner seg), 10–12 minutter.
- 77. Hell blåskjell og kraft i grunne boller og topp med timian; server med brød og sitronaioli.