Hello Fresh Mobile Banner
Pottede kyllingrilletter

Pottede kyllingrilletter

oppskrift på potted chicken rilletes – en smakfull forrett som er enkel å lage og perfekt for spesielle anledninger. lær hvordan du lager rilletes med kylling.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 ss ekstra virgin olivenolje, delt
  • 2. 2 ss finhakket frisk timian pluss 4 store timianskudd
  • 3. 4 laurbærblader (helst ferske); 2 finhakket, 2 hele
  • 4. 1 hel kylling på 2,3 kg (helst økologisk), skylt og tørket
  • 5. 1 kopp hakket gulrot
  • 6. 1 kopp hakket selleri
  • 7. 1 kopp hakket løk
  • 8. 6 hvitløksfedd, finhakket
  • 9. 1 kopp tørr hvitvin
  • 10. 6 kopper (eller mer) lavsalt kyllingkraft
  • 11. 1 kopp (2 staver) smør, delt
  • 12. 1 1/2 kopp finhakkede sjalottløk (7 til 8 unser)
  • 13. 3 ss finhakket frisk estragon
  • 14. 1 ss finhakket frisk timian
  • 15. Revet braisert kylling (fra oppskriften over)
  • 16. 2 ss finhakket frisk italiensk persille
  • 17. 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 18. Sprø landbrødskiver eller baguetteskiver
  • 19. Kjøpte sylteagurker

Fremgangsmåte

  1. 11. For brased kylling: Bland 2 spiseskjeer olje, 2 spiseskjeer hakket timian og 2 hele laurbærblader i en liten bolle. Gni urtemiksjen godt inn i kyllingen; strø over salt og pepper. Dekk til og la den stå i kjøleskapet over natten. Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje i en stor, tykk ovnsfast gryte over middels høy varme. Legg kyllingen i gryten og stek til den er brunet på alle sider, snu den av og til, ca. 10 minutter. Tilsett gulrot, selleri, løk og hvitløk; sautér til det er gyllent, ca. 7 minutter. Rør inn 4 timianskudd og 2 hele laurbærblader. Hell i vin og kok opp til det nesten har fordampet, ca. 3 minutter. Tilsett nok buljong til at det dekker omtrent halvparten av kyllingen; kok opp. Dekk gryten med lokk, sett den i ovnen og la den braisere til kyllingen er mør, og snu den en gang underveis, ca. 1 time. Ta gryten ut av ovnen; overfør kyllingen til en skål og la den avkjøle litt. Sil sausen gjennom en stor sikt og kok opp i en stor kjele. La det koke til væsken er redusert til ca. 2 ½ kopper, ca. 20 minutter. Fjern skinn og bein fra kyllingen; riv kjøttet i små biter og sett til side til kyllingrillettes. FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar kyllingen og sausen separat i kjøleskapet.
  2. 22. Bland 2 spiseskjeer olje, 2 spiseskjeer hakket timian og 2 hele laurbærblader i en liten bolle. Gni urtemiksjen godt inn i kyllingen; strø over salt og pepper. Dekk til og la den stå i kjøleskapet over natten.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje i en stor, tykk ovnsfast gryte over middels høy varme. Legg kyllingen i gryten og stek til den er brunet på alle sider, snu den av og til, ca. 10 minutter. Tilsett gulrot, selleri, løk og hvitløk; sautér til det er gyllent, ca. 7 minutter. Rør inn 4 timianskudd og 2 hele laurbærblader. Hell i vin og kok opp til det nesten har fordampet, ca. 3 minutter. Tilsett nok buljong til at det dekker omtrent halvparten av kyllingen; kok opp. Dekk gryten med lokk, sett den i ovnen og la den braisere til kyllingen er mør, og snu den en gang, ca. 1 time.
  4. 44. Ta gryten ut av ovnen; overfør kyllingen til en skål og la den avkjøle litt. Sil sausen over i en stor kjele. La det koke til væsken er redusert til ca. 2 ½ kopper, ca. 20 minutter. Fjern skinn og bein fra kyllingen; riv kjøttet i små biter og sett til side til kyllingrillettes. FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages én dag i forveien. Dekk til og oppbevar kyllingen og sausen separat i kjøleskapet.
  5. 55. For kyllingrillettes: Smelt ¼ kopp smør i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Tilsett sjalottløk og sautér til den er myk, ca. 4 minutter. Tilsett de resterende ¾ koppen smør og la det smelte. Rør inn estragon og timian, deretter det revne kyllingkjøttet og den reserverte sausen på 2 ½ kopper. La det småkoke til kyllingen er veldig saftig og mør, og væsken er litt redusert, men fortsatt noe igjen, ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. La det avkjøle litt. Rør inn persille og gressløk. Fyll kyllingrillettes i store glasskrukker eller fordel i mindre krukker. La det stå uten lokk til det er kaldt, deretter sett på lokk og oppbevar i kjøleskapet. FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages fem dager i forveien. Oppbevar i kjøleskapet. La det komme til romtemperatur før servering. Server rillettes med crusty brød og sylteagurker.
  6. 66. Smelt ¼ kopp smør i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Tilsett sjalottløk og sautér til den er myk, ca. 4 minutter. Tilsett resten av smøret og la det smelte. Rør inn estragon og timian, deretter det revne kyllingkjøttet og den reserverte sausen. La det småkoke til kyllingen er veldig saftig og mør, og væsken er litt redusert, ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper. La det avkjøle litt. Rør inn persille og gressløk.
  7. 77. Fyll kyllingrillettes i store glasskrukker eller fordel i mindre krukker. La det stå uten lokk til det er kaldt, deretter sett på lokk og oppbevar i kjøleskapet. FORHÅNDSBESTILLING: Kan lages fem dager i forveien. Oppbevar i kjøleskapet. La det komme til romtemperatur før servering.
  8. 88. Server rillettes med crusty brød og sylteagurker.