Hello Fresh Mobile Banner
Lemony kyllingsuppe med farro, hvite bønner og grønnkål

Lemony kyllingsuppe med farro, hvite bønner og grønnkål

oppskrift på en smakfull og næringsrik lemony chicken soup med farro, hvite bønner ogkål. perfekt for kalde dager og helårsmat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 2. 2 store gulrøtter (ca. 280 gram), grovhakket
  • 3. 2 løk, grovhakket, delt
  • 4. 12 hvitløksfedd, tynne skiver, delt
  • 5. 1 restestekt kyllingbein, kjøttet plukket av i store biter og satt til side, eller 1 ½ kopp revet kokt kylling
  • 6. 10 kopper kyllingkraft med lavt natriuminnhold
  • 7. 1 ½ kopp hel farro
  • 8. 2 ½ teskjeer kosher salt, delt
  • 9. 1 (ca. 425 gram) boks cannellini-bønner (hvite kidneybønner), drenert og skylt
  • 10. 1 kopp tynne skiver av toskansk grønnkål
  • 11. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 12. 1/8 teskje nykvernet svart pepper
  • 13. 4 spiseskjeer salsa verde laget av radish-topper (valgfritt)
  • 14. ¼ kopp grovhakket dill
  • 15. 1 baguette, skivet og ristet
  • 16. Sitronbåter (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 2 ss. olje i en stor gryte over middels høy varme. Kok gulrøtter, halvparten av løken og 3 skivede hvitløksfedd, rør av og til, til de er myke og lett brune, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingbein, hvis du bruker det, og kraft; dekk til og la det småkoke i 30 minutter. (Hvis du ikke bruker bein, la det småkoke i 15 minutter.) I mellomtiden rister du farro i en annen stor gryte over middels varme, rør av og til, til det begynner å bli brunt og lukter nøtteaktig, ca. 3 minutter. Rør inn 1 ts. salt og 3 kopper vann. Dekk til og la det småkoke til farroen er mør og væsken har fordampet, ca. 30 minutter; sil av eventuelt gjenværende væske, hvis nødvendig. Sett til side 2 kopper farro til Dill-krustet svinefilet eller reserver til en annen bruk. Sil kyllingkraften gjennom en finmasket sil over en stor bolle; kast bein og grønnsaker. Sett til side 2 kopper kraft til Potet-, purre- og ertegryte eller reserver til en annen bruk. Tørk ut gryten, og varm deretter opp resten av 1 ss. olje over lav varme. Kok resten av løken og de 9 skivede hvitløksfeddene, rør av og til, til de er møre og lett gyldne, 8–10 minutter. Tilsett resten av kraften som er igjen i bollen, øk varmen til middels høy, og la det småkoke. Tilsett den reserverte kyllingkjøttet, bønner, grønnkål, sitronsaft, pepper, og resten av 1 1/2 ts. salt og farro som er igjen i gryten; kok til grønnsakene er gjennomkokte, 3–5 minutter. Fordel suppen i skåler. Rør inn 1 ss. salsa verde i hver skål, hvis du bruker det, og dryss med dill. Server med baguetteskiver og sitronbåter ved siden av.
  2. 22. Varm opp 2 ss. olje i en stor gryte over middels høy varme. Kok gulrøtter, halvparten av løken og 3 skivede hvitløksfedd, rør av og til, til de er myke og lett brune, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingbein, hvis du bruker det, og kraft; dekk til og la det småkoke i 30 minutter. (Hvis du ikke bruker bein, la det småkoke i 15 minutter.)
  3. 33. I mellomtiden rister du farro i en annen stor gryte over middels varme, rør av og til, til det begynner å bli brunt og lukter nøtteaktig, ca. 3 minutter. Rør inn 1 ts. salt og 3 kopper vann. Dekk til og la det småkoke til farroen er mør og væsken har fordampet, ca. 30 minutter; sil av eventuelt gjenværende væske, hvis nødvendig. Sett til side 2 kopper farro til Dill-krustet svinefilet eller reserver til en annen bruk.
  4. 44. Sil kyllingkraften gjennom en finmasket sil over en stor bolle; kast bein og grønnsaker. Sett til side 2 kopper kraft til Potet-, purre- og ertegryte eller reserver til en annen bruk.
  5. 55. Tørk ut gryten, og varm deretter opp resten av 1 ss. olje over lav varme. Kok resten av løken og de 9 skivede hvitløksfeddene, rør av og til, til de er møre og lett gyldne, 8–10 minutter. Tilsett resten av kraften som er igjen i bollen, øk varmen til middels høy, og la det småkoke. Tilsett den reserverte kyllingkjøttet, bønner, grønnkål, sitronsaft, pepper, og resten av 1 1/2 ts. salt og farro som er igjen i gryten; kok til grønnsakene er gjennomkokte, 3–5 minutter.
  6. 66. Fordel suppen i skåler. Rør inn 1 ss. salsa verde i hver skål, hvis du bruker det, og dryss med dill. Server med baguetteskiver og sitronbåter ved siden av.
  7. 77. Forberedelse: Suppen kan lages 2 dager i forveien. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet.
  8. 88. Suppen kan lages 2 dager i forveien. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet.