Superrask Mocha Yule Log
lær hvordan du lager en super-quick mocha yule log på kort tid. perfekt for julens dessertbord! enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp pulverisert sukker, pluss ekstra til pynt
- 2. 1/4 kopp naturlig usøtet kakaopulver
- 3. 2 teskjeer instant espressopulver
- 4. 2 kopper kald kremfløte
- 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 6. 1 pakke på 9 unser sjokoladekjeks
- 7. 8 ferdigkjøpte vaniljemarengskjeks
Fremgangsmåte
- 11. Sikt 1/2 kopp melis, kakaopulver og espressopulver i en liten bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk krem og vanilje i en stor bolle til myke topper dannes. Tilsett kakaoblandingen og pisk til stive topper dannes. Smør én side av en sjokoladekjeks med en rund teskje mocha-krem; legg en annen kjeks oppå. Fortsett å lage lag med kjeks og mocha-krem for å danne en stabel på fem kjeks. Plasser stabelen på siden på et langt fat. Gjenta med resten av kjeksene og noe av mocha-kremen for å lage en logg på fatet ved å feste stablene med mocha-krem. Bruk en jevnt fordelt spatel eller en gummispatel og fordel resten av mocha-kremen over utsiden av loggen for å dekke den. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. FORHANDSVARSLIG: Kan lages én dag i forveien. Oppbevares kjølig. Plasser fatet med julesloggen på arbeidsflaten. Bruk en gaffel og dra forsiktig tennene langs loggens overflate for å lage et mønster som ligner bark. Sikt melis over loggen for å ligne snø. Pynt med marengskjeks eller marengs-sopp langs sidene av loggen. Kutt loggen diagonalt i tykke skiver. Server umiddelbart.
- 22. Sikt 1/2 kopp melis, kakaopulver og espressopulver i en liten bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk krem og vanilje i en stor bolle til myke topper dannes. Tilsett kakaoblandingen og pisk til stive topper dannes.
- 33. Smør én side av en sjokoladekjeks med en rund teskje mocha-krem; legg en annen kjeks oppå. Fortsett å lage lag med kjeks og mocha-krem for å danne en stabel på fem kjeks. Plasser stabelen på siden på et langt fat. Gjenta med resten av kjeksene og noe av mocha-kremen for å lage en logg på fatet ved å feste stablene med mocha-krem. Bruk en jevnt fordelt spatel eller en gummispatel og fordel resten av mocha-kremen over utsiden av loggen for å dekke den. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. FORHANDSVARSLIG: Kan lages én dag i forveien. Oppbevares kjølig.
- 44. Plasser fatet med julesloggen på arbeidsflaten. Bruk en gaffel og dra forsiktig tennene langs loggens overflate for å lage et mønster som ligner bark. Sikt melis over loggen for å ligne snø. Pynt med marengskjeks eller marengs-sopp langs sidene av loggen. Kutt loggen diagonalt i tykke skiver. Server umiddelbart.