
Kefirmaknekk med muskatnøtt og drop doughnuts
Lær hvordan du lager deilige buttermilk nutmeg drop doughnuts. Perfekt til helgen eller som en søt frokost. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 1/2 kopper hvetemel
- 2. 1 teskje salt
- 3. 1 1/2 teskje bakepulver
- 4. 1/2 teskje natron
- 5. 1 teskje nyrevet muskatnøtt
- 6. 2/3 kopp sukker
- 7. 1 stort egg
- 8. 1 stort eggehvite
- 9. 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer kulturmelk
- 10. 1/4 kopp usaltet smør, smeltet og avkjølt
- 11. Nøytral vegetabilsk olje, til dypsteking
- 12. 1 kopp sukker blandet med 1 teskje malt kanel, til å rulle de varme fritterne i
Fremgangsmåte
- 11. Tilsett vegetabilsk olje i en stor, tung nederlandsk ovn eller frityrgryte til en dybde på omtrent 7,5 cm. Varm oljen sakte opp til den når 185–190 grader på et sukkertemperatur- eller frityrtermometer.
- 22. I mellomtiden sikt 1 kopp mel, salt, bakepulver og natron i en stor blandebolle. Tilsett muskatnøtt og sukker, og rør godt med en visp for å blande det grundig. Sikt resten av melen (1 ½ kopp) i en liten bolle og sett til side. I en tredje bolle, lett pisk egget og eggehviten, og rør inn kulturmelk og det avkjølte smøret.
- 33. Tilsett kulturmelkblandingen i de tørre ingrediensene på en gang, og rør med en stor visp eller tresleiv til røren er nesten glatt. Rør gradvis inn resten av melet, bare nok til å fukte melet og fjerne de fleste klumpene. Ikke overrør røren, da kan den bli seig og frityrposene bli harde.
- 44. Ha en stor tallerken dekket med flere lag tørkepapir nær komfyren. Ha kanel-sukkeret i en flat bolle, og ha en annen tallerken klar til å legge de ferdige frityrposene på. Når oljen har nådd riktig temperatur, slipp forsiktig teskjeer av røren, omtrent på størrelse med et stort egg, ned i den varme oljen i porsjoner av tre eller fire. Å koke flere frityrposer samtidig kan føre til at temperaturen på oljen faller for mye. Hold øye med termometeret – temperaturen vil først hoppe litt når røren tilsettes, og deretter synke litt. Prøv å holde den innenfor 5–10 grader av 185 grader ved å justere antallet frityrposer i gryten. For lav varme vil gjøre at frityrposene absorberer for mye olje, mens for høy varme vil brenne utsiden før innsiden er ordentlig kokt.
- 55. Stek frityrposene i ca. 2–3 minutter på hver side, og snu dem én eller to ganger slik at de blir jevnt stekt. Når de er dyp gyllenbrune, overfør dem til tørkepapiret med en tang eller hullsleiv. La frityrposene avkjøle i et minutt eller så, og rull dem deretter i kanel-sukkeret før du legger dem på fatet (eller, som i mitt hus, rett i noens åpne, ventende hånd). La oljetemperaturen komme opp igjen før du tilsetter neste porsjon, og gjenta til all røren er brukt opp.
- 66. Som de fleste frityrposer, er disse best å spise så snart de er stekt, da de lett blir soggy og mindre fristende når de står for lenge.

