Søt baskisk krem (Natillas)
Lær hvordan du lager den deilige sweet basque cream, også kjent som natillas. En enkel og smakfull dessert for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kvart tung fløte
- 2 kanelstenger
- 6 store egg
- 3/4 kopp sukker
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- malt kanel
Fremgangsmåte
- 1I en kjele, bland krem og kanelstenger, og kok opp over middels høy varme. Skru ned varmen til lav, og kok forsiktig i omtrent 10 minutter, til kremen er godt infusert med kanel. Sett kjelen til side slik at kremen kan avkjøles. I en bolle, visp sammen egg, sukker og vanilje til det er godt blandet. Tilsett kremen og kanelstengene, og visp godt. Varm opp 2,5–5 cm vann i bunnen av en dobbel kjele, og overfør eggeblandingen til den øverste delen, eller sett bollen over en kjele med 2,5–5 cm varmt vann. Kok opp vannet, og kok sausen under konstant omrøring i omtrent 30 minutter, eller til den tykner, og tilsett mer varmt vann i bunnen av kjelen om nødvendig. Fjern den øverste delen eller bollen fra vannet, og la eggekremen avkjøles. Sil den avkjølte eggekremen gjennom en finmasket sil over i en glass- eller keramikkbeholder, og sett natillasen i kjøleskapet i minst 4 timer, til den er avkjølt. Rør om før servering, og tilsett litt mer kremfløte om nødvendig for å jevne ut natillasen. Fordel den i seks små porsjonsformer eller overfør den til en kanne for bruk som saus. Server natillasen med et dryss kanel.
- 2I en kjele, bland krem og kanelstenger, og kok opp over middels høy varme. Skru ned varmen til lav, og kok forsiktig i omtrent 10 minutter, til kremen er godt infusert med kanel. Sett kjelen til side slik at kremen kan avkjøles.
- 3I en bolle, visp sammen egg, sukker og vanilje til det er godt blandet.
- 4Varm opp 2,5–5 cm vann i bunnen av en dobbel kjele, og overfør eggeblandingen til den øverste delen, eller sett bollen over en kjele med 2,5–5 cm varmt vann. Kok opp vannet, og kok sausen under konstant omrøring i omtrent 30 minutter, eller til den tykner, og tilsett mer varmt vann i bunnen av kjelen om nødvendig. Fjern den øverste delen eller bollen fra vannet, og la eggekremen avkjøles.
- 5Sil den avkjølte eggekremen gjennom en finmasket sil over i en glass- eller keramikkbeholder, og sett natillasen i kjøleskapet i minst 4 timer, til den er avkjølt. Rør om før servering, og tilsett litt mer kremfløte om nødvendig for å jevne ut natillasen. Fordel den i seks små porsjonsformer eller overfør den til en kanne for bruk som saus. Server natillasen med et dryss kanel.