
Bestemor's eplekake
oppskrift på bestemors eplekake, en klassiker med ferske epler og myk kakebunn. perfekt for høst og helårs kos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer usaltet, importert eller økologisk smør
- 2. 2 store Golden Delicious-, Jonagold- eller annen bakeeple, skrelt, kjernet og grovhakket
- 3. 1 1/2 spiseskje Calvados (eplebrandy)
- 4. 1 1/4 kopper sukker
- 5. 2 teskjeer malt kanel
- 6. 2/3 kopp naturell yoghurt
- 7. 2 kopper hvetemel
- 8. 1 teskje bakepulver
- 9. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 10. 3 store egg
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en rund kakeform på 20 cm i diameter godt (ingen grunn til å smøre hvis formen er non-stick). Smelt smøret i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Sauter eplene, vend dem av og til, til de er gyldne, ca. 5 til 7 minutter. Rør inn Calvados, 1 spiseskje sukker og kanel. Sett til side til bruk. Visp sammen yoghurt og resten av sukkeret i en stor bolle til det er helt glatt, ca. 2 minutter. Bland mel og natron, tilsett deretter olje og egg, og visp godt etter hver gang. Vend inn eplebitene i røren. Hell røren i den forberedte formen og jevn ut overflaten. Sett formen på et solid stekebrett og stek i 45 til 55 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den stikkes i midten. La kaken avkjøle på en rist. Merk: Kaken er best å lage noen timer før servering, eller enda bedre, kvelden før.