Hello Fresh Mobile Banner
Maismelkaker med sukker

Maismelkaker med sukker

Lær hvordan du lager deilige cornmeal sugar cookies, perfekte til kaffekosen eller som søtt innslag i bakingen. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 2/3 dl hvetemel
  • 2. 0,5 dl gul maisenna
  • 3. 2 ss maisstivelse
  • 4. 1/4 ts salt
  • 5. 1 stang usaltet smør, myknet
  • 6. 1/3 dl melis
  • 7. 1/2 ts ren vaniljeekstrakt
  • 8. 1 ts revet sitronskall
  • 9. Sukker til dryssing

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C med risten i midten. Visp sammen mel, maismel, maisstivelse og salt. Bland smør, melis, vanilje og finrevet sitrusskall i en food processor til det er kremaktig, ca. 30 sekunder. Skrap ned langs sidene av bollen, og tilsett deretter alt av melblandingen. Puls til deigen akkurat begynner å samle seg. Kjevl ut deigen på en godt melet overflate med en godt melet kjevle til ca. 0,8 cm tykk. Stikk ut så mange runde former som mulig med en 5 cm rund kakeutstikker eller et glass, og legg dem på et stort, ugrodd bakepapirkledd stekebrett. Kjevle ut restene og stikk ut flere runde former. Strø over sukker på toppen. Stek til undersidene er lett gyldne, ca. 12–14 minutter. Overfør til en rist for avkjøling.