
Mocha Toffee Cashew-barer
oppskrift på mocha toffee cashew bars, en søt og crunchy dessert med kaffe, toffee og cashewnøtter. enkel å lage og perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1. 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet
- 2. 1 kopp pakket brunt sukker
- 3. 1 stort eggeplomme
- 4. 1 ½ teskje vanilje
- 5. 3 spiseskjeer instant-espresso pulver* løst opp i 2 spiseskjeer kokende vann
- 6. 2 kopper hvetemel
- 7. ½ teskje salt
- 8. 225 g finkvalitets bittersøt sjokolade (ikke usøtet), finhakket
- 9. ¾ kopp saltede ristede cashewnøtter (4 oz), hakket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Pisk sammen smør og brunt sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på moderat høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Pisk inn eggeplomme og vanilje, og tilsett deretter espresso blandingen gradvis, mens du pisker til det er godt blandet. Tilsett mel og salt, og bland på lav hastighet til det akkurat er kombinert. Fordel røren jevnt i en smurt bakeform på 39 x 26 cm (2,5 cm dyp), og stek midt i ovnen til toppen puffes opp litt og sidene løsner fra kanten av formen, ca. 16–22 minutter. (Pass nøye på mot slutten av stekingen; bunnen kan lett brenne seg.) Mens bunnen stekes, smelt sjokoladen i en dobbel kjele eller en metallbolle satt over en kjele med lett småkokende vann, og rør av og til. Ta kjelen eller bollen av varmen. Fordel sjokoladen over den varme bunnen og strø umiddelbart over cashewnøtter. Avkjøl helt i formen på en rist, og kutt deretter i 48 barer. Sett i kjøleskapet til sjokoladen er stiv, ca. 15 minutter.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C.
- 33. Pisk sammen smør og brunt sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på moderat høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Pisk inn eggeplomme og vanilje, og tilsett deretter espresso blandingen gradvis, mens du pisker til det er godt blandet. Tilsett mel og salt, og bland på lav hastighet til det akkurat er kombinert.
- 44. Fordel røren jevnt i en smurt bakeform på 39 x 26 cm (2,5 cm dyp), og stek midt i ovnen til toppen puffes opp litt og sidene løsner fra kanten av formen, ca. 16–22 minutter. (Pass nøye på mot slutten av stekingen; bunnen kan lett brenne seg.)
- 55. Mens bunnen stekes, smelt sjokoladen i en dobbel kjele eller en metallbolle satt over en kjele med lett småkokende vann, og rør av og til. Ta kjelen eller bollen av varmen. Fordel sjokoladen over den varme bunnen og strø umiddelbart over cashewnøtter. Avkjøl helt i formen på en rist, og kutt deretter i 48 barer. Sett i kjøleskapet til sjokoladen er stiv, ca. 15 minutter.