Brunet smør og bringebærterte
Lær hvordan du lager en smakfull brown butter raspberry tart. Perfekt som dessert eller til kaffen. Enkel oppskrift med steg-for-steg-instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 7 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 2. 1/3 kopp sukker
- 3. 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 4. 1 kopp pluss 1 spiseskje hvetemel
- 5. En klype salt
- 6. 1/2 kopp sukker
- 7. 2 store egg
- 8. En klype salt
- 9. 1/4 kopp hvetemel
- 10. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 11. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, i terninger
- 12. 2 6-unse beholdere ferske bringebær
Fremgangsmåte
- 11. For bunnen: Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 190°C. Bruk en slikkepott eller gaffel til å blande smør, sukker og vanilje i en middels stor bolle. Tilsett mel og salt, og rør til det er godt blandet. Overfør deigen til en 23 cm stor terteform med løs bunn. Bruk fingertuppene til å presse deigen jevnt utover sidene og bunnen av formen. Stek bunnen til den er gyllen, ca. 18 minutter (den vil puffe litt opp under stekingen). Overfør bunnen til en rist og la den avkjøles i formen. Oppretthold ovnstemperaturen.
- 22. For fyllet: Visp sammen sukker, egg og salt i en middels bolle til det er godt blandet. Tilsett mel og vanilje, og visp til det er glatt. Kok smøret i en tykk liten kjele over middels varme til det blir dypt nøttebrunt (ikke brent), og rør ofte, ca. 6 minutter. Hell umiddelbart det brune smøret over i et målebeger av glass. Rør gradvis det brune smøret inn i sukker-egg-blandingen, og visp til det er godt blandet. Arranger bringebær med spissen opp og tett i tett i sirkler i bunnen av den avkjølte bunnen. Hell forsiktig det brune smøret jevnt over bærene. Plasser terteformen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek terte til fyllet er puffet opp, gyllent, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La terte avkjøles helt i formen på en rist. FORBEREDELSER: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i romtemperatur. Fjern sidene på terteformen. Plasser terte på et serveringsfat. Skjær i båter og server.
- 33. Gjenta trinn 2.
- 44. For fyllet: Visp sammen sukker, egg og salt i en middels bolle til det er godt blandet. Tilsett mel og vanilje, og visp til det er glatt. Kok smøret i en tykk liten kjele over middels varme til det blir dypt nøttebrunt (ikke brent), og rør ofte, ca. 6 minutter. Hell umiddelbart det brune smøret over i et målebeger av glass. Rør gradvis det brune smøret inn i sukker-egg-blandingen, og visp til det er godt blandet. Arranger bringebær med spissen opp og tett i tett i sirkler i bunnen av den avkjølte bunnen. Hell forsiktig det brune smøret jevnt over bærene. Plasser terteformen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek terte til fyllet er puffet opp, gyllent, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La terte avkjøles helt i formen på en rist. FORBEREDELSER: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i romtemperatur. Fjern sidene på terteformen. Plasser terte på et serveringsfat. Skjær i båter og server.
- 55. Gjenta trinn 2.
- 66. Arranger bringebærene med spissen opp og tett i tett i sirkler i bunnen av den avkjølte bunnen. Hell forsiktig det brune smøret jevnt over bærene. Plasser terteformen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek terte til fyllet er puffet opp, gyllent, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 40 minutter. La terte avkjøles helt i formen på en rist. FORBEREDELSER: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i romtemperatur. Fjern sidene på terteformen. Plasser terte på et serveringsfat. Skjær i båter og server.
- 77. Fjern sidene på terteformen. Plasser terte på et serveringsfat. Skjær i båter og server.