Ananasvulkan
lær hvordan du lager en deilig pineapple volcano, en forfriskende og fargerik dessert perfekt for sommeren. enkel å lage og imponerende å servere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 ananas
- 2. 2 spiseskjeer smør
- 3. 1 kopp sukker
- 4. 1 pint lime-sorbet, eller annen tropisk smakssorbet
- 5. 4 spiseskjeer grenadin
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 260 grader Celsius.
- 22. I en kjele over middels varme, smelt smør.
- 33. Skjær av toppen, bunnen og den ytre skallet på ananasen. Vend resten av ananasen på siden og skjær den i 1/2-tommers tykke skiver. Velg de fineste fire skivene. Bruk en liten rund utstikker eller en paringskniv til å skjære ut og kaste kjernen.
- 44. Legg sukker på en liten tallerken.
- 55. Ta en ananasskive og dypp begge sider i smør. Vend skiven i sukker og legg den på et bakepapir. Gjenta med tre flere skiver. Spar resten av skivene til morgendagens frokost.
- 66. Stek skivene i omtrent 15 minutter, eller til de blir brune og karamelliserte.
- 77. La ananasen avkjøle, og legg deretter skivene på individuelle tallerkener, med den brune siden opp. Legg en kule sorbet midt på skiven. Bruk en liten teskje til å lage en fordypning i toppen av sorbetkulen, og fyll fordypningen med grenadin til det renner ned langs sidene av sorbeten.



