
Individuelle pære- og lønneskåler
oppskrift på deilige individuelle pære- og lønnesirupskobber, perfekt som dessert eller søt smårett. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 3 pund modne Barlett-pærer, skrelt, delt i fire, kjernet ut
- 2/3 kopp rent lønnesirup
- 1 spiseskje pluss 2 teskjeer allsidig mel
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/8 teskje (generøst) malt muskatnøtt
- 1 ½ spiseskje smør
- 1 ½ kopper allsidig mel
- 2 ¼ teskjeer bakepulver
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 6 spiseskjeer (¾ av en stang) kaldt usaltet smør, skåret i ½-tommers biter
- 9 spiseskjeer halvt og halvt
- 9 spiseskjeer rent lønnesirup
- ¾ teskje vaniljeekstrakt
- Smør som er smeltet
- Sukker
- Malt muskatnøtt
- 1 kopp kald piskefløte
- Ekstra rent lønnesirup
Fremgangsmåte
- 1For fyll: Forvarm ovnen til 220°C. Skjær pærene tvers over i 0,5 cm tykke skiver. Bland i en stor bolle med lønnesirup, mel, vaniljeekstrakt og malt muskatnøtt. Fordel blandingen i seks små porsjonsformer på 2/3 kopp (ca. 160 ml), enten som små porsjonsformer eller som souffléformer. Smør toppen med smør. Stek fyllet til det er varmt og bobler, ca. 18 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 220°C. Skjær pærene tvers over i 0,5 cm tykke skiver. Bland i en stor bolle med lønnesirup, mel, vaniljeekstrakt og malt muskatnøtt. Fordel blandingen i seks små porsjonsformer på 2/3 kopp (ca. 160 ml), enten som små porsjonsformer eller som souffléformer. Smør toppen med smør. Stek fyllet til det er varmt og bobler, ca. 18 minutter.
- 3I mellomtiden, forbered toppingen: Bland de tre første ingrediensene i en foodprocessor. Tilsett 6 ss kaldt smør og kutt det inn til blandingen ligner fin gryn. Overfør til en stor bolle. Bland sammen fløte, 6 ss lønnesirup og vanilje i en annen bolle. Tilsett dette i de tørre ingrediensene og rør forsiktig til det akkurat er blandet. Arbeid raskt, og legg deigen i tre hauger, ca. 1 ss per hauge, oppå det varme fyllet i hver kopp. Pensle toppen med smør og dryss over sukker og muskatnøtt. Sett umiddelbart koppene tilbake i ovnen og stek i 8 minutter. Senk temperaturen til 190°C og stek videre til toppene er gylne og akkurat faste å ta på, ca. 14 minutter. La avkjøle i minst 15 minutter. Pisk opp 1 kopp kald krem med 3 ss lønnesirup til myke topper. Server smuldrepaiene varme med pisket krem. Drypp over ekstra lønnesir


