Individuelle pære- og lønneskåler

Individuelle pære- og lønneskåler

oppskrift på deilige individuelle pære- og lønnesirupskobber, perfekt som dessert eller søt smårett. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 3 pund modne Barlett-pærer, skrelt, delt i fire, kjernet ut
  • 2/3 kopp rent lønnesirup
  • 1 spiseskje pluss 2 teskjeer allsidig mel
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/8 teskje (generøst) malt muskatnøtt
  • 1 ½ spiseskje smør
  • 1 ½ kopper allsidig mel
  • 2 ¼ teskjeer bakepulver
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 6 spiseskjeer (¾ av en stang) kaldt usaltet smør, skåret i ½-tommers biter
  • 9 spiseskjeer halvt og halvt
  • 9 spiseskjeer rent lønnesirup
  • ¾ teskje vaniljeekstrakt
  • Smør som er smeltet
  • Sukker
  • Malt muskatnøtt
  • 1 kopp kald piskefløte
  • Ekstra rent lønnesirup

Fremgangsmåte

  1. 1For fyll: Forvarm ovnen til 220°C. Skjær pærene tvers over i 0,5 cm tykke skiver. Bland i en stor bolle med lønnesirup, mel, vaniljeekstrakt og malt muskatnøtt. Fordel blandingen i seks små porsjonsformer på 2/3 kopp (ca. 160 ml), enten som små porsjonsformer eller som souffléformer. Smør toppen med smør. Stek fyllet til det er varmt og bobler, ca. 18 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 220°C. Skjær pærene tvers over i 0,5 cm tykke skiver. Bland i en stor bolle med lønnesirup, mel, vaniljeekstrakt og malt muskatnøtt. Fordel blandingen i seks små porsjonsformer på 2/3 kopp (ca. 160 ml), enten som små porsjonsformer eller som souffléformer. Smør toppen med smør. Stek fyllet til det er varmt og bobler, ca. 18 minutter.
  3. 3I mellomtiden, forbered toppingen: Bland de tre første ingrediensene i en foodprocessor. Tilsett 6 ss kaldt smør og kutt det inn til blandingen ligner fin gryn. Overfør til en stor bolle. Bland sammen fløte, 6 ss lønnesirup og vanilje i en annen bolle. Tilsett dette i de tørre ingrediensene og rør forsiktig til det akkurat er blandet. Arbeid raskt, og legg deigen i tre hauger, ca. 1 ss per hauge, oppå det varme fyllet i hver kopp. Pensle toppen med smør og dryss over sukker og muskatnøtt. Sett umiddelbart koppene tilbake i ovnen og stek i 8 minutter. Senk temperaturen til 190°C og stek videre til toppene er gylne og akkurat faste å ta på, ca. 14 minutter. La avkjøle i minst 15 minutter. Pisk opp 1 kopp kald krem med 3 ss lønnesirup til myke topper. Server smuldrepaiene varme med pisket krem. Drypp over ekstra lønnesir