
Hvitløksbrød
Lær hvordan du lager deilig hvitløkbrød med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til middagen eller som snacks. Raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 1/4 teskje salt
- 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, myknet
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 2 spiseskjeer finhakket fersk flatbladpersille
- 1 (15 x 3,5 tommer) italiensk brødloff
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
- 2Finhakk og mos hvitløk til en pasta med salt, bruk den avrundede enden av en tung kniv. Rør sammen smør, olje og hvitløkpasta i en bolle til det er glatt, og rør inn persille.
- 3Uten å skjære helt gjennom bunnen, skjær brødet diagonalt i skiver på 2,5 cm tykkelse med en serrert kniv, og smør hvitløksmør mellom skivene.
- 4Pakk brødet inn i folie og stek det midt i ovnen i 15 minutter. Åpne folien og stek i ytterligere 5 minutter.
- 5Kok's notat: Brødet kan smøres med hvitløksmør 8 timer i forveien og oppbevares kjølig, innpakket i folie. La det stå i romtemperatur i 30 minutter før baking.
- 6For en friskere smak kan du erstatte 1 spiseskje finhakket fersk basilikum med 1 spiseskje persille.




