Hvitløksbrød

Hvitløksbrød

Lær hvordan du lager deilig hvitløkbrød med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til middagen eller som snacks. Raskt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, myknet
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk flatbladpersille
  • 1 (15 x 3,5 tommer) italiensk brødloff

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
  2. 2Finhakk og mos hvitløk til en pasta med salt, bruk den avrundede enden av en tung kniv. Rør sammen smør, olje og hvitløkpasta i en bolle til det er glatt, og rør inn persille.
  3. 3Uten å skjære helt gjennom bunnen, skjær brødet diagonalt i skiver på 2,5 cm tykkelse med en serrert kniv, og smør hvitløksmør mellom skivene.
  4. 4Pakk brødet inn i folie og stek det midt i ovnen i 15 minutter. Åpne folien og stek i ytterligere 5 minutter.
  5. 5Kok's notat: Brødet kan smøres med hvitløksmør 8 timer i forveien og oppbevares kjølig, innpakket i folie. La det stå i romtemperatur i 30 minutter før baking.
  6. 6For en friskere smak kan du erstatte 1 spiseskje finhakket fersk basilikum med 1 spiseskje persille.