Peanøttsuppe

Peanøttsuppe

Lær hvordan du lager en deilig peanøttsuppe med vår enkle oppskrift. perfekt for en varmende forrett eller lett middag. klar på under 30 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 spansk løk, hakket
  • 6 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 kopper jevnt peanøttsmør
  • 4 ½ kopper kyllingkraft, hjemmelaget eller lavsaltet hermetikk
  • Én 28-unse boks hele, skrelte tomater (med væske), grovhakket
  • 2 toppede spiseskjeer grovhakkede, usaltede, tørstede peanøtter
  • 1/3 kopp ferskpresset limesaft
  • 2 teskjeer hot sauce, eller etter smak
  • 1 teskje kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 vårløk, skåret i tynne skiver på skrå

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en stor suppegryte over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, dekk til og la det koke, av og til omrøring, til det er mykt, ca. 6 minutter. Tilsett peanøttsmør, buljong og tomater. Kok opp, senk varmen og la det småkoke, dekket, i 10 minutter. I mellomtiden, rist peanøttene i en liten stekepanne over middels høy varme, av og til omrøring, i omtrent 1 ½ minutt. Sett til side. Når suppen er klar til servering, rør inn limesaft, hot sauce og salt. Krydre med pepper etter smak. Fordel suppen i varme suppeskåler, pynt med noen av de ristede peanøttene og vårløk. Server umiddelbart.
  2. 2Copyright 2001 Television Food Network, G.P. Alle rettigheter forbeholdt.