
Peanøttsuppe
Lær hvordan du lager en deilig peanøttsuppe med vår enkle oppskrift. perfekt for en varmende forrett eller lett middag. klar på under 30 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 spansk løk, hakket
- 6 hvitløksfedd, finhakket
- 2 kopper jevnt peanøttsmør
- 4 ½ kopper kyllingkraft, hjemmelaget eller lavsaltet hermetikk
- Én 28-unse boks hele, skrelte tomater (med væske), grovhakket
- 2 toppede spiseskjeer grovhakkede, usaltede, tørstede peanøtter
- 1/3 kopp ferskpresset limesaft
- 2 teskjeer hot sauce, eller etter smak
- 1 teskje kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- 1 vårløk, skåret i tynne skiver på skrå
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor suppegryte over middels varme. Tilsett løk og hvitløk, dekk til og la det koke, av og til omrøring, til det er mykt, ca. 6 minutter. Tilsett peanøttsmør, buljong og tomater. Kok opp, senk varmen og la det småkoke, dekket, i 10 minutter. I mellomtiden, rist peanøttene i en liten stekepanne over middels høy varme, av og til omrøring, i omtrent 1 ½ minutt. Sett til side. Når suppen er klar til servering, rør inn limesaft, hot sauce og salt. Krydre med pepper etter smak. Fordel suppen i varme suppeskåler, pynt med noen av de ristede peanøttene og vårløk. Server umiddelbart.
- 2Copyright 2001 Television Food Network, G.P. Alle rettigheter forbeholdt.



