Asparges med røkelaks og gribiche-saus
Lær hvordan du lager en smakfull forrett med asparges, røkelaks og gribiche-saus. En perfekt kombinasjon for en lett og elegant start på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp majones
- 1/4 kopp rømme
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 4 hardkokte egg, finhakket
- 2 spiseskjeer kapers, drenert
- 2 spiseskjeer hakket frisk persille
- 1 spiseskje hakket frisk estragon
- 1 spiseskje finhakket sjalottløk
- 24 hvite og/eller grønne aspargesstenger
- 1/2 sitron
- 1 spiseskje smør
- 1 teskje sukker
- 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje pluss litt til å dryppe over
- 225 gram tynne skiver røkt laks
Fremgangsmåte
- 1Visp majones, rømme og sitronsaft i en liten bolle til det er godt blandet. Rør inn hakkede egg, kapers, persille, estragon og sjalottløk. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. FORKORTET TID Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Kutt av den nederste tomme av hver asparges. Bruk en grønnsaksskreller og skrell hver asparges fra omtrent 2 tommer under spissen til bunnen for å fjerne den seige ytterkanten. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Press saften av 1/2 sitron i det kokende vannet; tilsett sitronhalvdel, smør og sukker. Legg i aspargesen og kok akkurat til den er mør når den stikkes med kniv eller spyd, ca. 5 til 8 minutter, avhengig av tykkelse og farge. Bruk en hullsleiv eller tang og ta opp aspargesen fra vannet, og legg den på et fat for å avkjøle. FORKORTET TID Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Når du skal servere, tilsett 3 ss olivenolje i sausen og rør forsiktig uten å blande for mye (sausen skal ha en grov tekstur og olivenoljen skal være litt skilt). Anrett aspargesen dekorativt på et fat eller individuelle tallerkener. Legg laksefiletene oppå. Skje noen spiseskjeer med saus over, og drypp lett med litt ekstra olivenolje. Server, og pass på at resten av sausen følger med ved siden av.
- 2Visp majones, rømme og sitronsaft i en liten bolle til det er godt blandet. Rør inn hakkede egg, kapers, persille, estragon og sjalottløk. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. FORKORTET TID Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 3Kutt av den nederste tomme av hver asparges. Bruk en grønnsaksskreller og skrell hver asparges fra omtrent 2 tommer under spissen til bunnen for å fjerne den seige ytterkanten. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Press saften av 1/2 sitron i det kokende vannet; tilsett sitronhalvdel, smør og sukker. Legg i aspargesen og kok akkurat til den er mør når den stikkes med kniv eller spyd, ca. 5 til 8 minutter, avhengig av tykkelse og farge. Bruk en hullsleiv eller tang og ta opp aspargesen fra vannet, og legg den på et fat for å avkjøle. FORKORTET TID Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 4Når du skal servere, tilsett 3 ss olivenolje i sausen og rør forsiktig uten å blande for mye (sausen skal ha en grov tekstur og olivenoljen skal være litt skilt). Anrett aspargesen dekorativt på et fat eller individuelle tallerkener. Legg laksefiletene oppå. Skje noen spiseskjeer med saus over, og drypp lett med litt ekstra olivenolje. Server, og pass på at resten av sausen følger med ved siden av.

