
Blackberry, agurk, ingefær-spritzer
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull blackberry, cucumber og ginger spritzer. Perfekt for varme sommerdager og enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 2 kopper bjørnebær
- 2. 2 kopper sukker
- 3. 2 kopper eplecidereddik
- 4. En 15 cm lang bit med ingefær, skåret i skiver og knust
- 5. 2 teposer med blandet bær-urte-te
- 6. Is
- 7. 1/2 kopp sitronsaft
- 8. 1/2 kopp hyllebærlikør
- 9. Sitronskummet vann, til å fylle opp med
- 10. 24 skiver agurk (3 skiver per drink), til pynt
- 11. 8 tynne skiver ingefær, til pynt
- 12. 8 friske myntekvister, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. For drikkekvinen: Mos bærene og sukkeret sammen i en bolle, dekk til og sett i kjøleskapet i 2 dager, rør om av og til. Tilsett eddiken i de macererte bærene og la det stå i kjøleskapet i ytterligere ett døgn. Press blandingen gjennom en fin sil, og kast eventuelle faste stoffer. Overfør drikkekvinen til en beholder.
- 22. For urte-teen: Bland ingefæren og 2 1/2 kopper vann i en liten kjele. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter. Legg i teposene og slå av varmen. La blandingen trekke i 5 minutter, sil deretter av og avkjøl.
- 33. For spritzeren: Fyll en cocktailshaker med is. Tilsett 2 unser bærdrikkevinseddik, 2 unser avkjølt urte-te, 1/2 unser sitronsaft og 1/2 unser hyllebærlikør. Rist kraftig og hell over et glass fylt med is. Topp med litt seltz og pynt med 3 agurkskiver, 1 ingefærskive og en myntekvist. Gjenta.


