
Grillet tomatsuppe med søt og sur reker
Lær hvordan du lager en smakfull grillet tomatsuppe med søt og syrlig reker. En perfekt forrett for sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 store, halverte tomater
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1 rød chili, frø og innmat fjernet
- 4 spiseskjeer olivenolje
- Saften av 2 lime
- 1 engelsk agurk, skrelt, frø fjernet, grovhakket
- 1 spiseskje hakket fersk basilikum, pluss litt til pynt
- 1 spiseskje hakket fersk koriander, pluss litt til pynt
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 2 spiseskjeer sukker
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 1 spiseskje soyasaus
- Åtte til ti reker i 21/25-størrelse, renset, deveined, med halen fjernet
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 hvitløksfedd, skrelt og skivet
- 1 teskje sesamolje
Fremgangsmåte
- 1Til suppen: Forvarm en grill på høy varme. Pensle tomatene, hvitløken og chilien med 2 spiseskjeer av olivenoljen, og grill til de er myke og lett forkullede, snu dem av og til, i 5 til 10 minutter. Overfør dem til en blender sammen med limesaften, agurken og de resterende 2 spiseskjeene olivenolje, og kjør til en jevn puré i porsjoner. Rør inn basilikum og koriander. Krydre med salt og svart pepper. Sett i kjøleskapet og la det avkjøles i 1 til 2 timer.
- 2Til rekene: Bland sitronsaft, sukker, eddik og soyasaus i en liten kjele. Kok opp over middels varme, og la det småkoke i 5 minutter. Ta av varmen og la det avkjøles.
- 3Krydre rekene med salt og svart pepper. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett hvitløken og stek til den er lett gyllen. Ta ut hvitløken og kast den. Tilsett rekene og stek til de er gjennomkokte og ugjennomsiktige, ca. 1 minutt på hver side. Tilsett søt- og sursausen og kok opp. Ta av varmen, la det avkjøles litt, og rør inn sesamoljen.
- 4For å servere: Fordel suppen i 4 flate suppeskåler og plasser 2 reker i midten av hver. Pynt med basilikum og koriander.