
Enkel risgrateng med ovnsbaking
oppskrift på en enkel og smakfull risgratäng som er perfekt for en rask middag. enkel å lage og full av deilige smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør, pluss litt til formen
- 1 liten løk, finhakket
- En klype cayennepepper
- 1 pakke frossen spinat, tint, avrent og hakket
- 1 kopp melk
- 2 egg
- 2 kopper revet skarp Cheddar, pluss ekstra til toppen
- 4 kopper kokt ris
- 1 teskje ferskhakket persille
- 1 teskje ferskhakket timian
- 1 teskje hakket basilikum
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en stor ildfast form.
- 3I en stor panne over middels høy varme, surre løk med 2 spiseskjeer smør og cayennepepper til det er gjennomsiktig. Tilsett spinaten og kok i 3 minutter. Sett til side.
- 4I en stor bolle, visp sammen melk og egg.
- 5Tilsett osten, ris, persille, timian, basilikum og spinatblandingen, og bland godt. Krydre med salt og pepper.
- 6Hell blandingen i den forberedte ildfaste formen og strø over ekstra revet ost. Stek i 30 minutter og server rykende varm.



