Enkel risgrateng med ovnsbaking

Enkel risgrateng med ovnsbaking

oppskrift på en enkel og smakfull risgratäng som er perfekt for en rask middag. enkel å lage og full av deilige smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør, pluss litt til formen
  • 1 liten løk, finhakket
  • En klype cayennepepper
  • 1 pakke frossen spinat, tint, avrent og hakket
  • 1 kopp melk
  • 2 egg
  • 2 kopper revet skarp Cheddar, pluss ekstra til toppen
  • 4 kopper kokt ris
  • 1 teskje ferskhakket persille
  • 1 teskje ferskhakket timian
  • 1 teskje hakket basilikum
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en stor ildfast form.
  3. 3I en stor panne over middels høy varme, surre løk med 2 spiseskjeer smør og cayennepepper til det er gjennomsiktig. Tilsett spinaten og kok i 3 minutter. Sett til side.
  4. 4I en stor bolle, visp sammen melk og egg.
  5. 5Tilsett osten, ris, persille, timian, basilikum og spinatblandingen, og bland godt. Krydre med salt og pepper.
  6. 6Hell blandingen i den forberedte ildfaste formen og strø over ekstra revet ost. Stek i 30 minutter og server rykende varm.