Krydret karamellkylling

Krydret karamellkylling

lær hvordan du lager spicy caramel chicken - en krydret og søt kyllingrett perfekt for hverdagen eller helgen. enkel oppskrift med trinn-for-trinn-instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Saus:
  • 2. 2 ss finrevet fersk ingefær
  • 3. 4 fedd finhakket hvitløk
  • 4. 3/4 kopp lyst brunt sukker
  • 5. 1/3 kopp riseddik
  • 6. 1/3 kopp fiskesaus
  • 7. 2 ts sterk chilisaus, eller etter smak
  • 8. 1 ts soyasaus
  • 9. 900 g kyllinglår uten bein og skinn, skåret i 2,5 cm biter
  • 10. 1 ss vegetabilsk olje
  • 11. 1/2 kopp skivede, frøfjære jalapeñopepper
  • 12. 1/2 kopp skivede, frøfjære milde røde chili eller paprika
  • 13. 1/2 kopp ristede peanøtter
  • 14. 1/2 kopp hakket grønn løk, pluss mer til pynt
  • 15. 1/4 kopp hakket fersk koriander
  • 16. 4 kopper kokt hvit ris

Fremgangsmåte

  1. 11. Rør sammen revet ingefær, hvitløk, brunt sukker, riseddik, fiskesaus, hot sauce og soyasaus i en stor bolle.
  2. 22. Legg kyllingbiter i en bolle. Hell 1/4 kopp av den forberedte sausen over kyllingbitene; bland godt til alle kyllingbitene er dekket. La det stå i 15 minutter.
  3. 33. Varm opp vegetabilsk olje i en tykk stekepanne over høy varme. Så snart oljen begynner å ryke, legg kyllingbitene i ett lag i pannen. Kok og rør til kyllingbitene begynner å karamellisere og bli dypbrune, ca. 8 til 10 minutter. Skru ned varmen til middels. Rør inn skivet jalapeño, røde paprika, peanøtter og grønn løk. Kok og rør i ett minutt. Hell i resten av sausen. La det småkoke til det er gjennomvarmt, 1–2 minutter. Ta av varmen.
  4. 44. Rør inn koriander. Server over varm kokt ris og topp med hakket grønn løk.