Krydret karamellkylling
lær hvordan du lager spicy caramel chicken - en krydret og søt kyllingrett perfekt for hverdagen eller helgen. enkel oppskrift med trinn-for-trinn-instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Saus:
- 2. 2 ss finrevet fersk ingefær
- 3. 4 fedd finhakket hvitløk
- 4. 3/4 kopp lyst brunt sukker
- 5. 1/3 kopp riseddik
- 6. 1/3 kopp fiskesaus
- 7. 2 ts sterk chilisaus, eller etter smak
- 8. 1 ts soyasaus
- 9. 900 g kyllinglår uten bein og skinn, skåret i 2,5 cm biter
- 10. 1 ss vegetabilsk olje
- 11. 1/2 kopp skivede, frøfjære jalapeñopepper
- 12. 1/2 kopp skivede, frøfjære milde røde chili eller paprika
- 13. 1/2 kopp ristede peanøtter
- 14. 1/2 kopp hakket grønn løk, pluss mer til pynt
- 15. 1/4 kopp hakket fersk koriander
- 16. 4 kopper kokt hvit ris
Fremgangsmåte
- 11. Rør sammen revet ingefær, hvitløk, brunt sukker, riseddik, fiskesaus, hot sauce og soyasaus i en stor bolle.
- 22. Legg kyllingbiter i en bolle. Hell 1/4 kopp av den forberedte sausen over kyllingbitene; bland godt til alle kyllingbitene er dekket. La det stå i 15 minutter.
- 33. Varm opp vegetabilsk olje i en tykk stekepanne over høy varme. Så snart oljen begynner å ryke, legg kyllingbitene i ett lag i pannen. Kok og rør til kyllingbitene begynner å karamellisere og bli dypbrune, ca. 8 til 10 minutter. Skru ned varmen til middels. Rør inn skivet jalapeño, røde paprika, peanøtter og grønn løk. Kok og rør i ett minutt. Hell i resten av sausen. La det småkoke til det er gjennomvarmt, 1–2 minutter. Ta av varmen.
- 44. Rør inn koriander. Server over varm kokt ris og topp med hakket grønn løk.




