Fem-krydret stekte høner

Fem-krydret stekte høner

oppskrift på smakfullt og aromatisk fem-spice ovnsbakt kyllinghøne, perfekt for en deilig middag med asiatisk vri

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 ss fem-spice pulver*
  • 4 ss vegetabilsk olje
  • fire guinea-høner på 2 1/2 pund hver,** skylt og tørket godt
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • skallet av 1 1/2 navleoransje, fjernet i strimler med en grønnsaksskreller
  • åtte skiver av fersk ingefær på 1/4 tomme tykkelse, lett knust med den flate siden av en stor kniv
  • 3 hele stjerneanis*
  • 2 1/2 kopper kyllingbuljong
  • 1/2 kopp vann
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss maisstivelse, oppløst i 2 ss kaldt vann
  • 2 1/2 pund brokkoli rabe (tilgjengelig på spesialbutikker og noen supermarkeder) eller choy sum (kinesisk blomkål, tilgjengelig på asiatiske markeder)
  • *tilgjengelig på asiatiske markeder, spesialbutikker og noen supermarkeder
  • **tilgjengelig på noen slakterbutikker

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle blander du femkrydder og 2 spiseskjeer av oljen, gnir blandingen inn i gjessene, og krydrer gjessene med salt. I en stor, tykk stekepanne varmer du opp de resterende 2 spiseskjeene olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og bruner gjessene lett, én av gangen. Arranger de brunede gjessene, brystsiden ned, i to stekebrett og stek dem i en forvarmet ovn på 175°C, og bytt plass på brettene etter 30 minutter. Stek i totalt 50 minutter til 1 time, eller til et kjøtttermometer som settes inn i den kjøttfulle delen av låret, viser 77°C. Overfør gjessene til et skjærebrett og la dem hvile, løst dekket med folie, i 15 minutter.
  2. 2Lag sausen mens gjessene hviler: Skum av fettet fra stekepannen, fordel vinen mellom brettene, og deglaser pannen over høy varme, og skrap opp de brune bitene. Overfør blandingen til en stor kjele, tilsett sitrzest, ingefærrot og stjerneanis, og kok opp blandingen til væsken er redusert til omtrent 1/3 kopp. Tilsett buljong, vann og soyasaus, og kok blandingen på svak varme i 5 minutter. Rør inn maisstivelsesblandingen, og rør den inn i sitrzest-blandingen. La sausen småkoke i 2 minutter. Sil sausen gjennom en fin sil over i en kjele og hold den varm. Skjær gjessene opp, fordel brokkoli rabe på 8 oppvarmede tallerkener, og legg kjøttet oppå. Øs litt av sausen over hver porsjon, og server resten av sausen separat.
  3. 3Skum av fettet fra stekepannen, fordel vinen mellom brettene, og deglaser pannen over høy varme, og skrap opp de brune bitene. Overfør blandingen til en stor kjele, tilsett sitrzest, ingefærrot og stjerneanis, og kok opp