Kremet ris med pastinakkpuré og rotgrønnsaker

Kremet ris med pastinakkpuré og rotgrønnsaker

en smakfull oppskrift på kremet ris servert med selleripuré og sesongens rotgrønnsaker, perfekt for en næringsrik middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 2. 8 unser pastinakk, skrelt og skåret i 1/2-tommers terninger
  • 3. 2 kopper (eller mer) grønnsaksbuljong eller grønnsakskraft
  • 4. 1 kopp skrelte gulrøtter i 1/4-tommers terninger
  • 5. 1 kopp skrelte pastinakker i 1/4-tommers terninger
  • 6. 1 kopp skrelte neper i 1/4-tommers terninger
  • 7. 2 1/2 kopper vann
  • 8. 1 1/4 kopper basmatiris
  • 9. 3/4 teskje grovt kosher-salt
  • 10. 1 1/4 kopper grønnsaksbuljong eller grønnsakskraft

Fremgangsmåte

  1. 11. For parsnippuré: Varm opp olje i en tykk, middels stor kjele over middels varme. Tilsett pastinakk og sautér til de begynner å mykne, men ikke får farge, ca. 5 minutter. Tilsett 2 kopper grønnsaksbuljong og kok opp over middels-høy varme. Skru ned varmen til middels; la det småkoke uten lokk til pastinakken er mør og buljongen er redusert til omtrent halvparten, ca. 35 minutter. Overfør pastinakk og buljong til en blender og kjør til glatt puré, av og til skrap ned sidene og tilsett mer grønnsaksbuljong med spiseskjeer hvis puréen er veldig tykk. Overfør til en bolle. Smak til med salt og pepper. Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur.
  2. 22. Varm opp olje i en tykk, middels stor kjele over middels varme. Tilsett pastinakk og sautér til de begynner å mykne, men ikke får farge, ca. 5 minutter. Tilsett 2 kopper grønnsaksbuljong og kok opp over middels-høy varme. Skru ned varmen til middels; la det småkoke uten lokk til pastinakken er mør og buljongen er redusert til omtrent halvparten, ca. 35 minutter.
  3. 33. Overfør pastinakk og buljong til en blender og kjør til glatt puré, av og til skrap ned sidene og tilsett mer grønnsaksbuljong med spiseskjeer hvis puréen er veldig tykk. Overfør til en bolle. Smak til med salt og pepper. Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur.
  4. 44. For blancherte grønnsaker: Kok opp en middels stor kjele med saltet vann. Tilsett terninger av gulrøtter, pastinakk og neper; la småkoke til de er møre, ca. 5 minutter. Sil av vannet. Overfør grønnsakene til en bolle med isvann og la stå i 10 minutter. Sil godt av. FORHÅNDSRETT: Grønnsakene kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemper