Raskeste kyllingparmesan
Lær hvordan du lager den raskeste og mest smakfulle chicken parm. Perfekt for en enkel middag på under 30 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 5 spiseskjeer olivenolje
- 2. 3 mellomstore modne tomater
- 3. 4 benfrie, skinnløse kyllingbryst (ca. 900 gram)
- 4. Salt og pepper
- 5. 8 unser fersk mozzarellaost
- 6. 2 unser Parmesanost (ca. 1/2 kopp revet)
- 7. 1 bunt fersk basilikum
- 8. 1 kopp brødsmuler
Fremgangsmåte
- 11. Still inn ovnen på grillfunksjon på høy varme; plasser risten 15 centimeter fra varmekilden. Ha 2 spiseskjeer olivenolje på et stekebrett med opphøyde kanter og fordel det jevnt. Sett stekebrettet under grillen. Fjern kjernene og skjær tomatene i skiver. Del kyllingbrystene i to på tvers for å lage to tynne skiver av hvert bryst. Trykk ned på hver med hælen av hånden for å flate dem ut. Fjern forsiktig stekebrettet fra ovnen. Legg kyllingskivene på brettet og krydre med salt og pepper. Legg tomatskivene oppå, og grill kun på den ene siden til kyllingen ikke lenger er rosa i midten, og vri eventuelt pannen for jevn steking, i 5 til 10 minutter. Riv mozzarella og Parmesan. Plukk 16 til 20 basilikumblader av stilkene. Bland brødsmuler, mozzarella og Parmesan i en liten bolle. Når kyllingen er gjennomstekt, fjern stekebrettet fra ovnen. Legg basilikumbladene oppå tomatene, strø over brødsmule- og oste-blandingen, og drypp med 3 spiseskjeer olivenolje. Sett tilbake under grillen, og stek til brødsmulene og osten er gyldne og boblende, i 2 til 4 minutter. Server umiddelbart.
- 22. Still inn ovnen på grillfunksjon på høy varme; plasser risten 15 centimeter fra varmekilden. Ha 2 spiseskjeer olivenolje på et stekebrett med opphøyde kanter og fordel det jevnt. Sett stekebrettet under grillen. Fjern kjernene og skjær tomatene i skiver. Del kyllingbrystene i to på tvers for å lage to tynne skiver av hvert bryst. Trykk ned på hver med hælen av hånden for å flate dem ut.
- 33. Fjern forsiktig stekebrettet fra ovnen. Legg kyllingskivene på brettet og krydre med salt og pepper. Legg tomatskivene oppå, og grill kun på den ene siden til kyllingen ikke lenger er rosa i midten, og vri eventuelt pannen for jevn steking, i 5 til 10 minutter. Riv mozzarella og Parmesan. Plukk 16 til 20 basilikumblader av stilkene. Bland brødsmuler, mozzarella og Parmesan i en liten bolle.
- 44. Når kyllingen er gjennomstekt, fjern stekebrettet fra ovnen. Legg basilikumbladene oppå tomatene, strø over brødsmule- og oste-blandingen, og drypp med 3 spiseskjeer olivenolje.
- 55. Sett tilbake under grillen, og stek til brødsmulene og osten er gyldne og boblende, i 2 til 4 minutter. Server umiddelbart.

