Butternut squash og radicchio-pappardelle
Lær å lage en smakfull pappardelle med butternut squash og radicchio. Enkel oppskrift for en velsmakende hovedrett som passer til høsten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 stilk usaltet smør
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/3 kopp pinjekjerner
- 450 gram smørnut squash, skrelt og kuttet i 1,5 cm terninger (ca. 2 1/2 kopper)
- 340 gram radicchio, kjernet og tynnsnittet
- 1 (ca. 225–255 gram) pakke pappardelle (helst eggepasta), brutt i store biter
- 1/2 kopp grovt revet ricotta salata eller Parmigiano-Reggiano (ca. 30 gram)
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en 12-tommers tung stekepanne over middels varme, og fortsett å koke til det er gyldentbrunt, ca. 2 minutter. Tilsett olje, deretter nøtter, og kok, mens du rører, til nøttene er gylne, 1 til 2 minutter. Overfør med en hullsleiv til en tallerken. Tilsett squash i pannen og kok over middels varme, rør av og til, til den er gyllen og akkurat mør, 6 til 8 minutter. Tilsett radicchio og 1/2 teskje salt og pepper hver, og kok, mens du rører, til det visner og er akkurat mørt, ca. 3 minutter. I mellomtiden koker du pappardelle i en pastakjele med kokende, saltet vann (2 spiseskjeer salt per 6 liter vann) til al dente. Reserver 1 kopp kokevann, og sil av pastaen. Bland pastaen med radicchio-blandingen sammen med 1/2 kopp kokevann, og vend forsiktig over lav varme til det er gjennomvarmt, 1 til 2 minutter. Tilsett mer kokevann for å fukte om nødvendig. Server med nøtter og ost på toppen.



