Kylling, aubergine og tomatskiver med indiske krydder på spyd

Kylling, aubergine og tomatskiver med indiske krydder på spyd

Lær hvordan du lager deilige indiansk krydrede kylling- og grønnskjærere med aubergine og tomat. En smakfull og enkel rett for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 hvitløksfedd, finrevet
  • 1 (7,5 cm) bit ingefær, finrevet
  • 1 (400 g) boks kokosmelk
  • 3 teskjeer finrevet limeskall
  • 2 spiseskjeer fersk limejuice
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 3 teskjeer kosher salt
  • 1 ½ teskjeer malt gurkemeie
  • ¼ teskje cayennepepper
  • ¼ teskje malt kardemomme
  • 900 g kyllinglår uten skinn og bein, trimmet og skåret i 4 cm store biter
  • 1 middels stor aubergine, skåret i 4 cm store biter
  • 1 lite rødt løk, skåret i 5 cm store biter
  • 1 pint cherrytomater
  • Raps- eller vegetabilsk olje (til grilling)
  • Naan eller flatbrød, koriander, limebåter og naturell yoghurt (til servering)
  • 14 metall- eller bambuspyd, 20–30 cm lange, bløtlagt i vann minst 1 time

Fremgangsmåte

  1. 1Visp hvitløk, ingefær, kokosmelk, limeskall og -saft, tomatpuré, salt, gurkemeie, cayennepepper og kardemomme i en stor bolle. Overfør halvparten av marinaden til en annen stor bolle. Tilsett kylling i én bolle med marinade; vend godt slik at den blir dekket. Tilsett aubergine, løk og tomater i den andre bollen; vend godt slik at de blir dekket. Dekk til og la det marinere i minst 1 time. Tre hver ingrediens på sine egne spyd: fordel kylling på 6 spyd, tomater på 4, aubergine på 3, og løk på 1. Forbered en grill eller grillpanne for høy varme; pensle risten godt med olje. Grill spyd, snu ofte, til de er godt brent og gjennomstekt, ca. 5 minutter for tomater, 10 minutter for kylling, og 15 minutter for aubergine og løk. Rett før servering, rist naan på grillen til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter. Legg grillet kylling og grønnsaker på tallerkenen, pynt med koriander, og server med naan, limebåter og yoghurt ved siden av.
  2. 2Visp hvitløk, ingefær, kokosmelk, limeskall og -saft, tomatpuré, salt, gurkemeie, cayennepepper og kardemomme i en stor bolle. Overfør halvparten av marinaden til en annen stor bolle. Tilsett kylling i én bolle med marinade; vend godt slik at den blir dekket. Tilsett aubergine, løk og tomater i den andre bollen; vend godt slik at de blir dekket. Dekk til og la det marinere i minst 1 time.
  3. 3Tre hver ingrediens på sine egne spyd: fordel kylling på 6 spyd, tomater på 4, aubergine på 3, og løk på 1.
  4. 4Forbered en grill eller grillpanne for høy varme; pensle risten godt med olje. Grill spyd, snu ofte, til de er godt brent og gjennomstekt, ca. 5 minutter for tomater, 10 minutter for kylling, og 15 minutter for aubergine og løk.
  5. 5Rett før servering, rist naan på grillen til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter. Legg grillet kylling og grønnsaker på tallerkenen, pynt med koriander, og server med naan, limebåter og yoghurt ved siden av.
  6. 6Forberedelser: Ingredienser kan marineres 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Spyd kan settes sammen 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  7. 7Ingrediensene kan marineres 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Spyd kan settes sammen 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.