Stekt kylling med poteter og grønnsaker

Stekt kylling med poteter og grønnsaker

oppskrift på saftig bakt kylling med sprø poteter og ferske grønnsaker. enkel å lage og perfekt for en sunn middagsløsning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 hel kylling (ca. 1,6 til 1,8 kg)
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 4 kvister fersk rosmarin
  • 4 kvister fersk timian
  • 1 løk, delt i to
  • 1/2 hvitløkshode
  • 1/2 sitron, delt i to
  • Olivenolje
  • 6 små Yukon Gold-poteter, delt i to
  • 6 hele sjalottløk, skrelte
  • 2 gulrøtter, skrelte og skåret på skrå
  • 2 hoder escarole, skylt og skåret i 4 cm biter
  • 2 ss Dijon-sennep

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
  3. 3Skyll kyllingen innvendig og utvendig, og tørk den godt. Strø rikelig med salt og pepper inni hulrommet, og legg deretter rosmarin, timian, løk, hvitløk og sitron. Når urtene er plassert inni hulrommet, truss kyllingen.
  4. 4Plasser kyllingen i en stekepanne og gni inn olivenolje på skinnet. Strø over salt og pepper, og sett den deretter i ovnen i 15 minutter.
  5. 5Etter 15 minutter tar du kyllingen ut av ovnen og legger poteter, sjalottløk og gulrøtter i pannen. Stek til saften er klar, ytterligere 45 minutter. Ta ut kyllingen og la den hvile på et skjærebrett i omtrent 10 minutter.
  6. 6Mens kyllingen hviler, fjerner du grønnsakene fra pannen og renser bort det meste av kyllingfettet. På middels varme tilsetter du escarole i pannen og sauteres til den er halvt visnet. Bland Dijon-sennep, grønnsaker og escarole i en serveringsskål. Skjær opp kyllingen, legg den oppå, og server.